«ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»

«ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»

             

Η ομάδα χαρισμάτων δύναμης περιλαμβάνουν τα χαρίσματα πίστης, θεραπείας και θαυμάτων.

Το χάρισμα της πίστης είναι σαν την πίστη που λαμβάνει κάθε πιστός κατά την πνευματική αναγέννηση , αλλά σε πολλαπλάσιο βαθμό. Είναι όπως όταν η αδρεναλίνη δίνει τη δυνατότητα σε ένα άτομο να σηκώσει κάτι εξαιρετικά βαρύ που σε κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να το κάνει. Με άλλα λόγια, είναι μια υπερφυσική έγχυση πίστης με σκοπό να επιτρέψει υπερφυσικά αποτελέσματα.

Όλοι οι αναγεννημένοι χριστιανοί έχουν πίστη, με την οποία μάλιστα σώθηκαν:

"Επειδή, κατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου τής πίστης· κι αυτό δεν είναι από σας· είναι δώρο τού Θεού·"
Εφεσ. 2:8

Η πίστη είναι όπως ένας μυς που χρειάζεται εξάσκηση για να δυναμώνει. Πρέπει να τον εξασκούμε μέσω της ανακαινίσεως του νου μας:

"Επομένως, η πίστη είναι διαμέσου τής ακοής· η δε ακοή διαμέσου τού λόγου τού Θεού."
Ρωμ. 10:17

Αυτός είναι ο λόγος που οι Γραφές μιλούν για μεγάλη πίστη
(Ματθαίος 8:10) και μικρή πίστη
(Ματθαίος 8:26).

Η πίστη που αναφέρεται εδώ ως χάρισμα του Αγίου Πνεύματος είναι διαφορετική από την πίστη που λαμβάνεται κατά τη σωτηρία, που είναι μέρος του καρπού του Αγίου Πνεύματος (Γαλ. 5:22). Είναι μια υπερφυσική μετάδοση πίστης που δεν έρχεται μέσω της κανονικής διαδικασίας ανακαίνισης του νου (Ρωμ. 10:17) και έχει σκοπό να βοηθήσει όσους παλεύουν με αμφιβολίες ή ανησυχίες και αγωνίζονται να πιστέψουν.

Αυτό που θέλω να επισημάνω εδώ είναι ότι το χάρισμα πίστης δίνεται για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Διαφορετικά, αν κάποιος έχει το χάρισμα πίστης δεν θα χρειαζόταν τίποτε άλλο.

Το άτομο που κινείται στο χάρισμα της πίστης υπερβαίνει τους περιορισμούς του νου και της λογικής και μπορεί να μεταδώσει την υπερφυσική αυτή πίστη σε κάποιον που δυσκολεύεται να πιστέψει.

Συνήθως το χάρισμα αυτό λειτουργεί σε συνδυασμό με τα χαρίσματα των ιαμάτων (θεραπειών) και των θαυμάτων που θα εξετάσουμε παρακάτω.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κύριος μας δίνει τα χαρίσματα σαν εργαλείο και βοήθημα, όχι σαν υποκατάστατο της προσωπικής μας πίστης και σχέσης μας μαζί Του. Θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστούμε την βοήθεια κάποιου ανθρώπου με χάρισμα πίστης, θαυμάτων ή ιαμάτων, αλλά ο πρωταρχικός τρόπος που έθεσε ο Κύριος ώστε να λαμβάνουμε από Αυτόν, είναι μέσω της προσωπική μας πίστη και της σχέση μας μαζί Του.


                     

                                         

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: mazimetonihsou.blogspot.com/

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια