Βουλγαρική εταιρεία θα παράγει 300.000 ηλεκτρικά ποδήλατα ετησίως!

Βουλγαρική εταιρεία θα παράγει 300.000 ηλεκτρικά ποδήλατα ετησίως!

 

Η βουλγαρική εταιρεία e-Velox έλαβε πιστοποίηση βάσει του νόμου για την προώθηση των επενδύσεων, για να προχωρήσει σε ένα έργο παραγωγής ηλεκτρικών ποδηλάτων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της χώρας. Το πιστοποιητικό παρουσιάστηκε στην εταιρεία από τον υπηρεσιακό Υπουργό Καινοτομίας και Ανάπτυξης Alexander Pulev.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών ποδηλάτων κοντά στη Φιλιππούπολη στη Νότια Κεντρική Βουλγαρία. Η εταιρεία είπε ότι συνολικά 25 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στο εργοστάσιο, το οποίο θα έχει δυνατότητα παραγωγής περίπου 300.000 ηλεκτρονικών ποδηλάτων ετησίως, δημιουργώντας 330 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Υπουργός Pulev είπε ότι τέσσερα ακόμη επενδυτικά έργα στη Φιλιππούπολη και στην περιοχή βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης από τον Οργανισμό InvestBulgaria, συνολικής αξίας 21,7 εκατομμυρίων ευρώ και με δυνατότητα δημιουργίας 224 νέων θέσεων εργασίας. «Οι επενδύσεις είναι στη μεταποίηση και οι εταιρείες είναι από την Τουρκία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και την Αυστρία», σημείωσε.

Από τις αρχές του 2022, ο Οργανισμός InvestBulgaria έχει εκδώσει θετικές γνωμοδοτήσεις και το Υπουργείο Καινοτομίας και Ανάπτυξης, έχει πιστοποιήσει 6 έργα στη Φιλιππούπολη και την περιοχή συνολικής αξίας άνω των 117 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1500 νέες θέσεις εργασίας. Πέντε από τα έργα είναι στη μεταποίηση και το έκτο είναι στην αποθήκευση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Επί του παρόντος, 48 επενδυτικά έργα στη Βουλγαρία αξίας πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης από τον Οργανισμό InvestBulgaria και αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 3.600 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια. Τα έργα αφορούν κατά κύριο λόγο τις βιομηχανίες μεταποίησης και αποθήκευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια