Συζήτηση για παρακολουθήσεις με συμμετοχή Ανδρουλάκη στην εξεταστική επιτροπή της Ευρωβουλής

Συζήτηση για παρακολουθήσεις με συμμετοχή Ανδρουλάκη στην εξεταστική επιτροπή της Ευρωβουλής

 

Ενώπιον της εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ευρωβουλευτές που έπεσαν θύματα παρακολούθησης ή στοχοποιήθηκαν

Ευρωβουλευτές που έπεσαν θύματα παρακολούθησης ή στοχοποιήθηκαν για παρακολούθηση με κατασκοπευτικά λογισμικά θα μιλήσουν την Πέμπτη ενώπιον της εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων λογισμικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει καταγγείλει παρακολούθησή του.

 Εισαγγελέας, Υπουργοί και Ταλ Ντίλιαν στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής PEGA για παρακολουθήσεις

Τις μαρτυρίες τους θα καταθέσουν επίσης ακόμα τρεις ευρωβουλευτές που αποτέλεσαν στόχο τέτοιων λογισμικών, Ντιάνα Ρίβα ι Χινέρ (Πράσινοι, Ισπανία), Ζόρδι Σολέ (Πράσινοι, Ισπανία) και Αντόνι Κομίν ι Ολιβέρες (μη εγγεγραμμένος, Ισπανία), ενώ θα συμμετάσχει και ο Κάρλες Πουτζδεμόν (μη εγγεγραμμένος, Ισπανία) ο οποίος έχει καταγγείλει πως υπήρξε θύμα έμμεσης παρακολούθησης μέσω προσώπων του στενού του κύκλου.

Η συνεδρία είναι προγραμματισμένη για τις 9:00 με 12:00 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα, 10:00 με 13:00 ώρα Κύπρου) και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως η εξεταστική επιτροπή θα πραγματοποιήσει διερευνητική αποστολή στην Κύπρο την 1η Νοεμβρίου και στην Ελλάδα στις 2 με 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών παρακολούθησης των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη καθώς και του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης η εξεταστική επιτροπή έχει πραγματοποιήσει ειδικές ξεχωριστές ακροάσεις σε σχέση με τις καταγγελίες σε Ελλάδα και Πολωνία.

Λογοτεχνικό περιβόλι! 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια