Κρυφές κάμερες σε... εντομοαπωθητικό και φορτιστή κινητού - Πόσο κοστίζουν στο διαδίκτυο;;;

Κρυφές κάμερες σε... εντομοαπωθητικό και φορτιστή κινητού - Πόσο κοστίζουν στο διαδίκτυο;;;

 

«Καπνός» έγινε ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Χαλκιδική μετά την καταγγελία για τοποθέτηση κρυφής κάμερας σε δωμάτιο - Τα πιο απίθανα μέρη που μπορούν να τοποθετηθούν οι συσκευές.

Το παράνομο «σπορ» εγκατάστασης κρυφών καμερών φαίνεται πως βρίσκεται σε έξαρση, με τον εξοπλισμό να διατίθεται στο διαδίκτυο και μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

Μετά το σάλο που προέκυψε για ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, όπου ζευγάρι κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη όταν βρήκε κρυφή κάμερα στην πρίζα του δωματίου του, εκείνος έφυγε από την περιοχή και ξήλωσε ακόμα και τις... ταμπέλες του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», φέρεται να είναι αρκετά εύκολο να προμηθευτεί κανείς έναν τέτοιο μηχανισμό παρακολούθησης, που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη, αν και σαφώς, η εγκατάσταση και χρήση του είναι παράνομη σε επαγγελματικούς χώρους.

Οι κάμερες διατίθενται στο διαδίκτυο για ιδιωτική χρήση και μπορούν να τοποθετηθούν σε εντομοαπωθητικό, σε φορτιστή κινητού, σε στυλό, σε ρολόι, σε φως, σε γραβάτα, σε αναπτήρα και πολλά ακόμα, όπως αναφέρουν οι έμποροι, εξηγόντας πως κάποτε κυκλοφορούσαν μόνο σε ασπρόμαυρες, πλέον όμως το 90% είναι έγχρωμες.

Τόσο μικρές που μπαίνουν σε καρφίτσες και κουμπιά

«Υπάρχει κάμερα τόσο μικρή που είναι σε καρφίτσα, σε κουμπί, σε βίδα στον τοίχο... Μας έχουν ζητήσει πάρα πολλοί, ωστόσο τις συγκεκριμένες δεν τις δίνουμε, γιατί ξέρουμε για ποιον λόγο τις θέλουν», αναφέρουν. Τονίζουν παράλληλα, ότι είναι αδύνατο τις περισσότερες φορές να τις εντοπίσει ένας μη ειδικός.

Οι τιμές, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να ξεκινήσουν από τα 10 ευρώ, 20- 30 ευρώ αλλά και πιο ακριβά, ανάλογα τι θέλει κανείς.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την εκπομπή, υπάρχει κάμερα που απεικονίζει μια κορνίζα, κοστίζει μόλις 30 ευρώ και δεν συνδέεται σε καμία πρίζα. Λειτουργεί με wifi και στέλνει ειδοποίηση μόλις εντοπίσει ανίχνευση κίνησης, στέλνοντας μήνυμα στο κινητό εκείνου που τη χρησημοποιεί, καταγράφοντας live το τι συμβαίνει.

Επίσης, υπάρχει και αντίστοιχη σε ηλεκτρονικό ρολόι-ξυπνητήρι, κοστίζει 60 ευρώ και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με την κάμερα-κορνίζα, ενώ η συγκεκριμένη έχει και τη δυνατότητα νυχτερινής λήψης.

                               

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια