Αργός και βασανιστικός ο θάνατος του Cidan στις φυλακές. Σπασμένα ξύλα σε καλάθους

Αργός και βασανιστικός ο θάνατος του Cidan στις φυλακές. Σπασμένα ξύλα σε καλάθους

Αργός και βασανιστικός ο θάνατος του Cidan στις φυλακές – Η μεταφορά από το κελί του στο κελί του βασικού υπόπτου και όσα καταγράφονται από το κλειστό κύκλωμα τις τελευταίες ώρες πριν τη δολοφονία, στο επίκεντρο – Βρέθηκαν ρούχα και ξύλα με κηλίδες αίματος

Το παζλ των τελευταίων μαρτυρικών ωρών του Tansu Cidan που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές το βράδυ της Πέμπτης, επιχειρούν να στήσουν οι ανακριτές της υπόθεσης που συνεχίζουν τη διερεύνηση με εξετάσεις και λήψη καταθέσεων.

Τα βάναυσα χτυπήματα στο άψυχο σώμα του 41χρονου Τουρκοκύπριου, οι κακώσεις, οι μελανιές ακόμα και εκδορές από αιχμηρό αντικείμενο καταδεικνύουν ότι πέρασε ένα μαρτύριο στα χέρια των δολοφόνων του. Ένα μαρτύριο που σίγουρα δεν κράτησε λίγο. Γεγονός που ενισχύει και το ερώτημα πως η επίθεση σε βάρος του δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Όπως κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα των Κεντρικών Φυλακών ο 41χρονος βγαίνει από το κελί του με αριθμό 4 και εισέρχεται στο κελί 7, του βασικού υπόπτου από τους οχτώ που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση δολοφονίας. Εκεί φαίνεται να παρέμεινε για αρκετές ώρες και σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγράφονται, βγαίνει από αυτό σκεπασμένος με σεντόνια και υποβασταζόμενος από τρία άλλα πρόσωπα, μεταφέρεται πίσω στο κελί 4. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που καταγράφεται εκτός του κελιού του. 

Νέα τεκμήρια στα χέρια των ανακριτών 

Στο μεταξύ, στα πλαίσια της διερεύνησης, κλιμάκιο ανακριτών μετέβη εκ νέου στις Κεντρικές Φυλακές χθες, όπου σε καλάθους εντοπίστηκαν ρούχα με κηλίδες αίματος και κομμάτια από ξύλα σπασμένα, που εκτιμάται ότι με αυτά τον χτυπούσαν. Αυτά παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. 

Στο μεταξύ προχωρά και η λήψη καταθέσεων των δεσμοφυλάκων, ενώ όπως αναφέρθηκε και χθες 6 δεσμοφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Από την πλευρά της, η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους είπε πως στο πλαίσιο της έρευνας θα προχωρήσει και στην πειθαρχική δίωξη τεσσάρων μελών του προσωπικού για θέματα που δεν αφορούν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά προκύπτουν παραλείψεις των μελών σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων τους. 

Να «κλειδώσει» το κίνητρο

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές επιχειρούν να καταλήξουν στο κίνητρο του στυγερού εγκλήματος. Πιθανότερο σενάριο θεωρείται θύμα και δράστες να είχαν διαφορές σε σχέση με υποθέσεις ναρκωτικών και ως εκ τούτου και οικονομικές διαφορές, ωστόσο διερευνώνται και άλλα ενδεχόμενα.

Σήμερα, τρεις από τους οκτώ υπόπτους αναμένεται να μεταφερθούν ξανά στα γραφεία του ΤΑΕ για νέο κύκλο ανάκρισης.

Πληροφορίες, που αναφέρθηκαν και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός των συλλήψεων να αυξηθεί.

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια