ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

 


Την δε ερχομένην νύκτα επιφανείς εις αυτόν ο Κύριος, είπε• Θάρρει, Παύλε. Εν τη πρώτη απολογία μου δεν με παρεστάθη ουδείς, αλλά πάντες με εγκατέλιπον... αλλ' ο Κύριος με παρεστάθη και με ενεδυνάμωσε. 

Πράξεις 23: 11 Β΄ Τιμόθεον 4: 16, 17

Ένας νυχτερινός επισκέπτης Προτεινόμενη μελέτη:

(Πράξεις 23: 1-11)

     Ο απόστολος Παύλος είναι στην Ιερουσαλήμ, στόχος μιας βίαιας εναντίωσης των άλλοτε ομοθρήσκων του. Αφού τον άρπαξαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες για να τον γλυτώσουν από τις δολοφονικές τους προθέσεις, θα πρέπει τώρα να παρουσιαστεί μπροστά στους αρχιερείς και το θρησκευτικό συνέδριο. Δεν είχε αρχίσει να μιλάει ακόμα όταν ο μεγάλος αρχιερέας τον χτυπάει στο στόμα. Ο Παύλος αντιδρά με υβριστικά λόγια, αγνοώντας ότι πρόκειται για τον μεγάλο αρχιερέα. Από τη στιγμή όμως που το μαθαίνει αυτό, αποσύρει τα λόγια του. Αναγνωρίζει τη θέση που έχει θεσπιστεί απ’ το Θεό γι’ αυτό τον άνθρωπο, παρά τη μεγάλη κακία του. Έπειτα, κηρύττει με θέμα του την ανάσταση από τους νεκρούς, ένα θέμα που εναντιώνει τους ακροατές του, και τους κάνει να επιτίθενται οι μεν εναντίον των άλλων. Σαν αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη αναταραχή, όπου χρειάζεται ν’ αποσπάσουν και πάλι τον Παύλο από τη βία των εχθρών του για να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

     Ποια θα μπορούσαν να είναι τα συναισθήματα του Παύλου, που ήταν φυλακισμένος εκείνη τη νύχτα που ακολούθησε; Κατάπτωση, αμηχανία, τύψεις που αφέθηκε να παρασυρθεί σε τέτοιο βαθμό;... Τότε είναι όμως που ο Κύριός του τον πλησιάζει και τον παρηγορεί.

     Στη χριστιανική μας ζωή, υπάρχουν πολλές παρόμοιες δύσκολες στιγμές ταραχής ή συγκρούσεων. Μερικές φορές είμαστε ένοχοι, κι αισθανόμαστε αποκαμωμένοι, αμήχανοι ή ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας. Σ’ αυτές τις στιγμές είναι που ο Κύριος μας πλησιάζει. Μας μιλάει προσωπικά, και μας κάνει αισθητή την παρουσία Του, χωρίς να μας απευθύνει κατηγορίες. Απλά μας λέει λέξεις γεμάτες γλυκύτητα, που είναι ιδιαίτερα κατάλληλες γι’ αυτές τις στιγμές, παρηγορώντας την καρδιά μας, και δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε. Όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος δίπλα μας, Αυτός είναι πάντα εκεί! Δεν αλλάζει ποτέ!


Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια