3 πανέμορφοι προορισμοί για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!

3 πανέμορφοι προορισμοί για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!

 

Μια ιδανική ευκαιρία να αποδράσουμε για λίγο από την πρωτεύουσα

Η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι γεγονός και η σκέψη για μια μονοήμερη εκδρομή γίνεται ολοένα και πιο έντονη, ιδίως μετά τις πρώτες προγνώσεις για την 25η Μαρτίου, που προβλέπουν καλό, ήπιο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πρόκειται για μια ιδανική ευκαιρία να αποδράσουμε για λίγο από την πρωτεύουσα, μια ιδέα που γίνεται ακόμα πιο θελκτική με τον ηλιόλουστο καιρό.

Δύο ώρες και κάτι μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα χωριό χτισμένο στους πρόποδες του Παρνασσού, σε υψόμετρο 380 μέτρων, που παλαιότερα ήταν γνωστό ως Σουβάλα.

Πρόκειται για ένα γραφικό, πετρόχτιστο κεφαλοχώρι, χωμένο στην αγκαλιά της φύσης, με πανέμορφα μονοπάτια που περικυκλώνονται από πανύψηλα πλατάνια. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα μέχρι τις πηγές της Αγίας Ελεούσας.

Η Πολύδροσος το οποίο απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και 12 χιλιόμετρα από το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και στην πιο τουριστική Αγόριανη, για την οποία έχουμε κάνει αφιέρωμα στο παρελθόν.

Λίμνη Δόξα

Ποιος θα περίμενε πως ένα αλπικό τοπίο θα βρισκόταν μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα; Ο λόγος για τη μαγευτική λίμνη Δόξα, η οποία είναι περικυκλωμένη από βελανιδιές, καστανιές και φτελιές.

Το «Ποντικονήσι» στο κέντρο της, πάνω στο οποίο δεσπόζει το μικροσκοπικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ολοκληρώνει ένα πλήρως… «ινσταγκραμικό» σκηνικό.

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από τα χωριά του Φενεού, με τα παραδοσιακά ταβερνάκια που είναι έτοιμα να καλοδεχτούν τον κάθε επισκέπτη, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τα επιβλητικά αρχοντικά του 19ου αιώνα. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και η ιστορική πόλη της Αρχαίας Φενεού (του 1.500 π.Χ), που είναι και επισκέψιμη.

Ένα ακόμα μέρος της Κορινθίας που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η Γκούρα, το ορεινό κεφαλοχώρι του Φενεού, που βρίσκεται 2,5 ώρες από την Αθήνα και 15 λεπτά από την μαγευτική λίμνη Δόξα.

Χρισσό

Μια ωραία ιδέα για εκδρομή, ειδικά για όσους αγαπούν την πεζοπορία, είναι το Χρισσό, το οποίο συνδυάζει βουνό, θάλασσα και πράσινο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό ήδη χτισμένο από τον 14ο περίπου αιώνα π.Χ, ενώ βρίσκεται και σε απόσταση αναπνοής από το μνημείο των Δελφών. Τα πέτρινα σπίτια του, η γραφική του πλατεία με το μεγάλο πλάτανο και τα γάργαρα νερά από τις πηγές του, καθώς και τα αρχαία τείχη του, θα σάς εντυπωσιάσουν.

Το Χρισσό εντοπίζεται 2,5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας και χαρίζει απλόχερα θέα στον Παρνασσό, απέχοντας λιγότερο από μισή ώρα από το παραθαλάσσιο και τουριστικό Γαλαξίδι.

Λογοτεχνικό Περιβόλι! (logotexnikoperiboli.blogspot.com)

                                                                        Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια