Έρχεται «σεισμός» μετά τις εκλογές! Δείτε τι δήλωσε ο Μητσοτάκης για Τουρκία και ΧΑΓΗ

Έρχεται «σεισμός» μετά τις εκλογές! Δείτε τι δήλωσε ο Μητσοτάκης για Τουρκία και ΧΑΓΗ

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». Μήπως διατυπώθηκε λάθος στην συνέντευξη αυτό που είπε;;; Επισήμως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει διαφορά σε «θαλάσσια ζώνη», ούτε σε χερσαία υφαλοκρηπίδα. Μόνο […]

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μήπως διατυπώθηκε λάθος στην συνέντευξη αυτό που είπε;;;

Επισήμως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει διαφορά σε «θαλάσσια ζώνη», ούτε σε χερσαία υφαλοκρηπίδα. Μόνο νησιωτική!!! 

Τι ετοιμάζεται μετά τις εκλογές;;;

Δένδιας: Μετά τις εκλογές μπορεί να καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά με την Τουρκία

Παράλληλα, o υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα να μην έχει ημερομηνία λήξης το ήρεμο κλίμα στις σχέσεις με την Τουρκία και «μετά τις εκλογές να επανέλθουμε σε μια σοβαρή συζήτηση για να λύσουμε τη διαφορά μας». «Μετά τις εκλογές μπορεί να καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά, αλλά για να συζητήσουμε σοβαρά πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές αντίληψη του πλαισίου μέσα στο οποίο συζητάμε» υπογράμμισε. Ειδικότερα, διατύπωσε την πεποίθηση ότι μόλις οι δύο νέες κυβερνήσεις σταθούν στα πόδια τους είναι καλό να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, διότι και αυτές οι περίοδοι, εάν δεν τις εκμεταλλευτείς, δεν κρατούν για πάντα.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Νίκος Δένδιας είπε:. «Συνήθως οι προεκλογικές τοποθετήσεις ακόμα και για θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι φυσιολογικό, έχουν να κάνουν και απευθύνονται σε ένα εσωτερικό ακροατήριο» ανέφερε επιπροσθέτως και επισήμανε ότι «είναι κρίμα να μην επιτρέψουμε στις κυβερνήσεις που θα προέλθουν από τις εκλογές να ξεκινήσουν από το εξαιρετικό σημείο που βρισκόμαστε τώρα».

Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές, είπε πως έχει μια εικόνα για τις διαφοροποιήσεις που πρέπει να γίνουν σε ζητήματα τακτικής διαπραγμάτευσης και ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να φρεσκάρουν διαδικασίες και να δώσουν πιθανόν την ελπίδα ενός καλύτερου αποτελέσματος. «Όταν κάτι 63 φορές δεν έχει αποδώσει αποτέλεσμα, να περιμένεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να αποδώσει την 64η, νομίζω αυτό συνιστά μια μικρή αφέλεια» επισήμανε, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές πως εάν δεν υπάρξει σύγκλιση στα μείζονα, τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει η διαφορετική διαδικασία στα ελάσσονα.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: EL

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια