Το σχόλιο της Μιλένας Αποστολάκη για την υπόθεση Γεωργούλη!

Το σχόλιο της Μιλένας Αποστολάκη για την υπόθεση Γεωργούλη!

 

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τις καταγγελίες και κατακεραυνώνει τη διαρροή της ταυτότητας του θύματος.

Με αφορμή την καταγγελία εις βάρος του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης, αλλά και της δημοσιοποίησης του ονόματος της καταγγέλλουσας, η Μιλένα Αποστολάκη, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Β1 Βόρειο Τομέα Αθήνας, ξετυλίγει τις σκέψεις της για το #metoo και τον τρόπο με τον οποίο τιμωρούνται τα ίδια τα θύματα:

"Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Κοινός παρανομαστής στις υποθέσεις έμφυλης βίας και κακοποίησης γυναικών όπως η καταγγελία εις βάρος του μέχρι πρότινος Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πάντα η σχέση εξουσίας και κτητικότητας την οποία ο θύτης επιφυλάσσει για τον εαυτό του, σε σχέση με το ανυποψίαστο θύμα του. Βίαιες, ελεγκτικές και εξαναγκαστικές συμπεριφορές από κάποιους πολύ "αρρενωπούς" που δεν επιτρέπουν αντίσταση και ανυπακοή. Το θεμελιώδες στοιχείο της συναίνεσης αγνοείται, καθώς το εγώ του θύτη δεν υπόκειται σε όρια και αρνήσεις.

Μέχρι εδώ θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι η υπόθεση Γεωργούλη που μένει φυσικά να διερευνηθεί από τη Βελγική δικαιοσύνη έρχεται να αθροιστεί στη σωρεία των υποθέσεων #metoo που συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη με πρωταγωνιστές θλιβερούς πρωταγωνιστές του θεάτρου μας.

Η διαρροή όμως του ονόματος του θύματος, ή αλλιώς της καταγγέλλουσας, συνιστά μια άθλια απόπειρα αντιπερισπασμού στο πλαίσιο μιας αγωνιώδους διαχείρισης του υπαρκτού πολιτικού κόστους.

Ο μύθος της μέδουσας ενεργοποιείται προκειμένου το θύμα επιμελώς και φυσικά ανωνύμως να αποκαλυφθεί παρά τη θέλησή του, να τιμωρηθεί δηλαδή, καθώς η ιδιωτικότητά του παραβιάζεται βάναυσα, μαζί με θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και βασικές αρχές του κράτους δικαίου.

Πολιτικές προεκτάσεις είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν. Κανείς δεν προσπαθεί να βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ ή έναν σιωπηλό κατά τα άλλα εκπρόσωπό του στην Ευρωβουλή για τον οποίο εξετάζονται από τις Βελγικές αρχές και άλλες δυο κατηγορίες. Εάν αυτός ήταν ο στόχος θα είχε επιχειρηθεί το 2020 όταν συνέβησαν τα καταγγελλόμενα αδικήματα.

Είναι λυπηρό που τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο αναιμικά, αφού κατά δήλωση εκπροσώπων του από το 2020 γνώριζαν ότι υπήρχαν θέματα σε σχέση με τη συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη, τον Ιούνιο του 2022 δε ενημερώθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας για καταγγελίες εις βάρος του Ευρωβουλευτή τους. Ακόμη πιο λυπηρή είναι όμως η εκκωφαντική σιωπή τους για τη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Οι ευαισθησίες για τα ατομικά δικαιώματα εξαφανίστηκαν. Τώρα προέχει να περιοριστούν οι εκλογικές απώλειες.

 

Όπως θα παρατηρούσε ο Οδυσσέας Ελύτης: "Καθείς και τα όπλα του".

Λογοτεχνικό περιβόλι!

                                                      Πηγή:  (madamefigaro.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια