Το μυστήριο γύρω από την πτήση της "Ιπτάμενης τίγρεως" που εξαφανίστηκε με 107 επιβάτες παραμένει άλυτο 60 χρόνια μετά!

Το μυστήριο γύρω από την πτήση της "Ιπτάμενης τίγρεως" που εξαφανίστηκε με 107 επιβάτες παραμένει άλυτο 60 χρόνια μετά!

 

Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που ένα αεροσκάφος με 107 επιβάτες εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη.

Η πτήση 739 της εταιρείας Flying Tiger Line κατευθυνόταν προς τη Σαϊγκόν στο πλαίσιο μυστικής αποστολής κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η πτήση δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους - αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά μυστήρια.

Σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό για το τι συνέβη στο FTLF 739 στις 16 Μαρτίου 1962 και τα ονόματα όσων δυστυχώς χάθηκαν στην πτήση δεν έχουν προστεθεί στο Μνημείο του Βιετνάμ στην Ουάσιγκτον.

Ένας ιδιώτης, ο Morrill Worcester, αποφάσισε να ανεγείρει ένα μνημείο για να τιμήσει τα ονόματα όσων χάθηκαν. «Όταν άκουσα για πρώτη φορά την ιστορία αυτής της αποστολής, σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι δεν έχει γίνει τίποτα για αυτές τις οικογένειες», δήλωσε ο Worcester.

Αυτό είναι το μοναδικό μνημείο που αποτίει σήμερα φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν. Ωστόσο, οι οικογένειες αυτών που εξαφανίστηκαν προσπαθούν να μην το ξεχάσουν.

«Δεν υπάρχει τίποτα, κανένα ίχνος από τίποτα», δήλωσε η Τζένιφερ Κερκ, ανιψιά ενός Army Ranger που επέβαινε στην πτήση εκείνη τη μοιραία ημέρα που χάθηκε. «Τους έχουν παραμερίσει για να ξεχαστούν. Αυτό είναι ακατανόητο. Δεν μπορούν να ξεχαστούν» πρόσθεσε.

Η Τζένιφερ Κερκ συνεχίζει εξηγώντας πώς ο θείος της επιλέχθηκε από τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι για να συμμετάσχει στην ειδική αποστολή ως «μέλος μιας επίλεκτης ομάδας».

Σε συνέντευξή της στο Local 4 News Detroit, η Τζένιφερ μοιράζεται τη σπαρακτική ιστορία του πώς ο θείος της δεν ήθελε να φύγει για την αποστολή και επέστρεφε συνεχώς για να αγκαλιάσει την οικογένειά του πριν πει ότι έπρεπε να φύγει και δεν ήξερε πότε θα επέστρεφε.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  PLUS by gazzetta

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια