Θέλετε να γεράσετε καλά; Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνετε – 2 φλιτζάνια αρκούν

Θέλετε να γεράσετε καλά; Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνετε – 2 φλιτζάνια αρκούν

 

Αποτελεί για πολλούς το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας ή ένα πολυπόθητο ενισχυτικό σε ένα πολυάσχολο απόγευμα. Θωρακίζει την καρδιά, προστατεύει την εγκεφαλική λειτουργία και χαρίζει πολλά και καλά χρόνια ζωής - Ανακαλύψτε τα θαυματουργά οφέλη του καφέ

Ζεστός, παγωμένος, με γεύσεις ή χωρίς, σκέτος ή γλυκός… όπως κι αν πίνουμε τον καφέ μας, για τους περισσότερους αποτελεί ένα ιερό καθημερινό τελετουργικό. Είναι η πρωινή απόλαυση που παρέχει την αναγκαία ενέργεια ή η απογευματινή αφύπνιση που χρειαζόμαστε για το υπόλοιπο της ημέρας. Σύμφωνα με την επιστήμη, όμως, είναι πολύ περισσότερα από αυτά. Κρύβει σημαντικά οφέλη για την υγεία και υπόσχεται να συμβάλλει στη μακροζωία, αλλά και την υγιή γήρανση. Άλλωστε σημασία δεν έχουν μόνο τα πολλά, αλλά και τα καλά χρόνια ζωής.

Μπορεί ο καφές να βοηθήσει σε αυτό; Ναι, απαντούν οι ειδικοί και αποκαλύπτουν τα βασικά οφέλη του καφέ για την υγιή γήρανση και τη μακροζωία:

Μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία

«Χρειάζεται ακόμη πολλή έρευνα, ωστόσο υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία», σχολιάζει η Danine Fruge, ιατρική διευθύντρια του Κέντρου Μακροζωίας Pritikin. Μελέτη του 2021 που δημοσιεύθηκε στο Nutrients επιβεβαιώνει τη συσχέτιση. Άλλες έρευνες προχώρησαν περαιτέρω, δείχνοντας ότι όλα τα είδη του καφέ έχουν παρόμοιες ιδιότητες. «Ο καφές εμπεριέχει περισσότερα από 100 βιοενεργά συστατικά. Σε αυτά οφείλεται πιθανώς η ευεργετική δράση του καφέ στη μακροζωία», εξηγεί η δρ. Fruge.


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: ygeiamou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια