Η αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας μέσα από δύο απλούστατες ερωτήσεις σε γνωστό τηλεπαιχνίδι!!!

Η αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας μέσα από δύο απλούστατες ερωτήσεις σε γνωστό τηλεπαιχνίδι!!!

 

Το να παρακολουθεί κανείς τηλεπαιχνίδια έχει και μια άλλη χρησιμότητα πέρα από το να περάσει ευχάριστα το χρόνο του. Μέσα από τις απαντήσεις που [δε] δίνουν πολλές φορές οι νεώτεροι σε ηλικία παίκτες αντιλαμβάνεται την έλλειψη βασικών γνώσεων σε θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, γνώσης της ελληνικής γλώσσας κ.ο.κ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο στάθηκα σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Chase [καταδίωξη] στο Mega γιατί μου έκαναν εντύπωση οι απαντήσεις που δόθηκαν σε δύο απλές ερωτήσεις από δύο διαφορετικούς παίκτες.

Στην πρώτη περίπτωση η παρουσιάστρια κ. Μπεκατώρου ρωτά τον παίκτη:

– Πώς λέγεται το κομμάτι από πρόσφορο που δίδεται στους πιστούς μετά τη Λειτουργία;

 

– Πάσο.

 

Στη δεύτερη ρωτά την παίκτρια:

 

– Από το Σύμβολο της Πίστεως: Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας …;

 

– Αρχάς!

 

Από τις απαντήσεις, παρά το γεγονός ότι η διατύπωση των ερωτήσεων είναι τέτοια ώστε να βοηθά τους παίκτες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι γιατί απλά έτυχε να γεννηθούμε εδώ και πορευόμαστε με αυτό το χαρακτηριστικό σε θεωρητικό επίπεδο αλλά όχι στην ουσία του.

Δε θέλω να αδικήσω, ούτε να κρίνω τους παίκτες. Δε γνωρίζω καν αν πιστεύουν, μολονότι έχουν χριστιανικά ονόματα. Οι απαντήσεις απλά δίνουν ένα δείγμα του που πορευόμαστε. Το να μην ξέρεις ότι ο ιερέας μοιράζει αντίδωρο και πως ο Ιησούς ανέστη “τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς” και όχι τας…αρχάς φανερώνει μια πλήρη αποκοπή από τις ρίζες μας, η οποία ξεκινά μέσα από το σχολείο. Κάποτε στο δημοτικό μαθαίναμε το Πιστεύω, το Πάτερ Ημών και το τη Υπερμάχω. Ίσως είναι άλλη μια επιβεβαίωση της εποχής της αποστασίας, δηλαδή της απόστασης, για την οποία είχε μιλήσει ο Απόστολος Παύλος.

Για κάποιο λόγο εκτιμώ ότι αυτές οι απαντήσεις δεν ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Η χώρα αποχριστιανοποιείται ταχύτατα και όχι μόνο γιατί αλλάζει ο πληθυσμός της.

Θα πει κανείς: και ποιο περιμένεις να είναι το αποτέλεσμα όταν οι Αρχιερείς στην πλειοψηφία τους παρέμειναν άλαλοι στα χρόνια της πανδημίας αλλά σπεύδουν να πάρουν θέση για πολιτικά ζητήματα; Σε μια εποχή που τα πάντα αμφισβητούνται κι ανατρέπονται, αυτοί που πρέπει να βγουν μπροστά, απλά είναι εξαφανισμένοι. Πατάξω τον ποιμένα, και διασκορπισθήσονται τα πρόβατα της ποίμνης.

Η χριστιανοσύνη βασίστηκε στο παράδειγμα, στα λόγια που γίνονταν πράξη με αποτέλεσμα διώκτες, δήμιοι και φύλακες να αλλάζουν στρατόπεδο, να βαπτίζονται και πολλοί να μαρτυρούν.

Δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία όσων εκκλησιάζονται, είναι από μια ηλικία και πάνω.

Ίσως ο αρχιεπίσκοπος θα πρέπει αντί να ασχολείται με τις εκλογές, να προβληματιστεί καθώς τιμονεύει ένα πλοίο που σταδιακά αδειάζει.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια