Τα ζούμε ΤΩΡΑ: Τους ανακοίνωσαν ότι θα απολυθούν λόγω τεχνητής νοημοσύνης!

Τα ζούμε ΤΩΡΑ: Τους ανακοίνωσαν ότι θα απολυθούν λόγω τεχνητής νοημοσύνης!

 


Αργούν όλα λοιπόν;;;

Ο γερμανικός κολοσσός της ενημέρωσης «Bild» προγραμματίζει να αντικαταστήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με τους Γερμανούς, λαμβάνουν χώρα πλαίσιο της περικοπής δαπανών ύψους 100 εκατ. ευρώ.

«Η εφημερίδα δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη ή/και από αυτοματοποιημένες διαδικασίες», ανέφερε η μητρική εταιρεία, Axel Springer, σε mail προς τους δημοσιογράφους. 

Και συνέχισε: 

«Οι ρόλοι των συντακτών, του προσωπικού παραγωγής εντύπων, των επιμελητών, των διορθωτών και των επιμελητών φωτογραφιών δεν θα υπάρχουν, πλέον, όπως σήμερα».

Για να…”γλυκάνουν” το “χάπι” της απόσυρσής τους, η Bild υπόσχεται ότι θα αποφύγει κατά το δυνατόν τις “αναγκαστικές απολύσεις”, για να μειώσει το πολύ μέχρι 200 θέσεις εργασίας.

Οι περισσότερες θα αφορούν τον τομέα της δημοσιογραφίας!!

Σύμφωνα με επιστολή του επικεφαλής του ομίλου, Ματίας Ντέπφνερ, προς τους εργαζομένους:

«Ο εκδοτικός οίκος θα αναπτυχθεί και ταυτόχρονα θα μειώσει τις θέσεις εργασίας του, με σημαντικές περικοπές στους τομείς παραγωγής, διόρθωσης και διοίκησης.

Τόσο η Die Welt όσο και η Bild πρέπει να αναπτύξουν τις βιώσιμες ηλεκτρονικές συνδρομές τους. Τα δημοσιογραφικά στάνταρντ θα παραμείνουν υψηλά και θα γίνουν ακόμη υψηλότερα.

Οι δημοσιογράφοι κινδυνεύουν να καταστούν ξεπερασμένοι από την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει τη δυνατότητα να κάνει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ποτέ – ή απλώς να την αντικαταστήσει, καθώς οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη σύντομα θα είναι καλύτεροι στη συγκέντρωση πληροφοριών από τους ανθρώπους δημοσιογράφους».


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια