ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, που σε ΚΑΝΟΥΝ πιο ΕΞΥΠΝΟ!

ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, που σε ΚΑΝΟΥΝ πιο ΕΞΥΠΝΟ!

 

Η εξυπνάδα είναι σίγουρα ένα αξιοζήλευτο χαρακτηριστικό που όλοι θα ήθελαν να κατέχουν.
Φυσικά υπάρχουν διάφορα είδη νοημοσύνης και έξυπνος πια δε θεωρείται μόνο αυτός που είναι καλός με τους αριθμούς ή τα μαθηματικά. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δουλέψεις τη νοημοσύνη σου και μάλιστα υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που σε κάνουν εξυπνότερο. Δε θα ήθελες να τις δοκιμάσεις;

Ποιος δε θα ήθελε να έχει ένα πιο κοφτερό μυαλό, όσο έξυπνος κι αν είναι ήδη! Αν θέλεις να ανελιχθείς στην καριέρα σου, να αποκτήσεις νέα skills ή απλά να είσαι πιο αποδοτικός γενικότερα στην καθημερινότητά σου ανακάλυψε μερικές καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν εξυπνότερο!


 

Συνήθειες για ένα πιο κοφτερό μυαλό!

Διάβασε περισσότερο

Το διάβασμα είναι ένας τέλειος τρόπος να οξύνεις τη σκέψη σου, να διεγείρεις τη φαντασία σου, να βελτιώσεις το λεξιλόγιό σου και να μάθεις για νέα θέματα. Είτε διαβάζεις νέα για τον τομέα καριέρας σου, είτε εφημερίδες, είτε λογοτεχνία, είτε επιστημονικά βιβλία, από όλα κάτι κερδίζεις. Το σημαντικό είναι ότι ο εγκέφαλος σου βρίσκεται σε διέγερση καθώς το διάβασμα λειτουργεί κάπως σαν γυμναστική για το μυαλό.

Γυμνάσου συστηματικά- Συνήθειες που σε κάνουν εξυπνότερο

Η φυσική υγεία και η καλή λειτουργία του εγκεφάλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όταν αθλείσαι, διοχετεύεται οξυγόνο στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα. Επιπλέον, η γυμναστική προστατεύει από εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου και βελτιώνει τη μνήμη. Δεν αξίζει λοιπόν να εντάξεις έστω και μισή ώρα περπάτημα στην καθημερινή σου ρουτίνα;



Δώσε σημασία στις παρέες σου

Όταν περιβάλλεσαι από έξυπνους ανθρώπους δεν έχεις παρά να επηρεαστείς. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι η επιλογή του κύκλου σου πρέπει να γίνεται με βάση το IQ τους. Ωστόσο, όταν βρίσκεις την ευκαιρία να συναναστραφείς με ανθρώπους που σε εμπνέουν με αυτό το κομμάτι άρπαξέ την! Κι αυτό γιατί η συναναστροφή αυτή μπορεί να σου δώσει κίνητρο, να σε βοηθήσει να κάνεις επαφές και να σε παρακινήσει να μάθεις περισσότερα.



Μείωσε το χρόνο που περνάς σε κινητό και υπολογιστή

Ποιος από εμάς δεν το παρακάνει με το χρόνο που περνάει στο κινητό ή τον υπολογιστή του; Ωστόσο, η συνήθεια αυτή μόνο καλή δεν είναι για τις γνωστικές σου λειτουργίες. Ένα κόλπο που μπορεί να σε βοηθήσει να περιορίσεις το χρόνο που περνάς στις οθόνες είναι να ορίσεις συγκεκριμένη ώρα που σκρολάρεισ, για παράδειγμα με χρονόμετρο, ώστε να μην χάνεις τον έλεγχο.



Μην κόβεις τον καφέ- Συνήθειες που σε κάνουν εξυπνότερο

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι η καφεΐνη μας δίνει ενέργεια και μας κινητοποιεί! Όταν λοιπόν είσαι σε εγρήγορση και έχεις μια διαύγεια είναι πιο εύκολο να μάθεις, να κατανοήσεις και να συγκρατήσεις νέα πράγματα που μαθαίνεις. Μην παραλείψεις λοιπόν τον καφέ σου αν θέλεις το μυαλό σου να δουλέυει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά!

Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Πηγή: the-man.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια