Μήπως ο Τσίπρας να κάνει μερικά απλά μαθήματα πολιτικής στους επίδοξους διαδόχους του;;;;

Μήπως ο Τσίπρας να κάνει μερικά απλά μαθήματα πολιτικής στους επίδοξους διαδόχους του;;;;

 

Όποιος αναδειχθεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του πρωθυπουργήσιμου, δηλαδή να μπορεί να διαμορφώσει στην κοινωνία πλειοψηφία για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Δεν ξέρουμε υπό ποια ηγεσία θα πορευτεί ως τις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτά που συμβαίνουν αυτή την περίοδο είναι συνταγή απαξίωσης, αν όχι προάγγελοι διασπάσεων.

Αρχής γενομένης από την απίστευτη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου: Κινήθηκε επί χρόνια ως εσωκομματικός αντίπαλος του Τσίπρα με αντίστοιχες συσπειρώσεις γύρω του και τώρα που ήλθε η ώρα να διεκδικήσει την ηγεσία, για να βάλει το κόμμα στη γραμμή που νομίζει σωστή με αντίστοιχη ηγετική ομάδα, σκέφτεται να …μην θέσει υποψηφιότητα!

Το χειρότερο είναι ότι οι διεργασίας στην Κουμουνδούρου παραβλέπουν την «κληρονομιά του Τσίπρα», που είναι το βασικότερο εφόδιό τους: Ότι άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος αρχηγός του κόμματος θα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης – τέταρτος πολιτειακός παράγων – και ως εκ τούτου εν δυνάμει πρωθυπουργός.

Ποιον άλλο στόχο μπορεί να έχει ο αρχηγός του δευτέρου κόμματος της Βουλής;

Συνεπώς: Όποιος αναδειχθεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του πρωθυπουργήσιμου, δηλαδή να μπορεί να διαμορφώσει στην κοινωνία πλειοψηφία για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Μήπως πρέπει να βρει ο Τσίπρας έναν τρόπο να τους κάνει μερικά απλά μαθήματα πολιτικής;

Ότι, δηλαδή, χωρίς αυτόν τον στόχο και τα αντίστοιχα προσόντα δεν νοείται αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης άρα και πρόεδρος του κόμματος.

Στοιχειώδες Ουότσον.

 

Γ. Λ.


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια