Το θεολογικό μήνυμα της ημέρας σήμερα 19/8/2023 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!

Το θεολογικό μήνυμα της ημέρας σήμερα 19/8/2023 στο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ!


Επειδή ημείς δεν ενατενίζομεν εις τα βλεπόμενα, αλλ' εις τα μη βλεπόμενα· διότι τα βλεπόμενα είναι πρόσκαιρα, τα δε μη βλεπόμενα αιώνια Σήμερον, εάν της φωνής αυτού ακούσητε, μη σκληρύνητε τας καρδίας σας

Β’ Κορινθίους 4:18 Εβραίους 4:7

 

Οι μέρες και τα χρόνια της ζωής μας

     Ο Σολομώντας, ο βασιλιάς που φημιζόταν για τη σοφία και την ευφυΐα του, ήταν επίσης υπερβολικά πλούσιος (Β΄ Χρονικών 9:22,23). Ωστόσο, όλη του η εμπειρία οδήγησε σε ένα τελικό συμπέρασμα που μπορεί να μας εκπλήξει: "ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης." (Εκκλησιαστής 1:2). Αυτή η έκφραση χαρακτηρίζει σωστά όλα όσα υπάρχουν στη γη σε αντίθεση με όλα όσα είναι του Θεού και του ουρανού. Εδώ κάτω βασιλεύει η ματαιότητα.

     Αυτή η πνοή, αυτός ο ατμός που είναι η ζωή μας, εμφανίζεται για ένα διάστημα και μετά εξαφανίζεται (Ιάκωβος 4:14), όταν ο Θεός το αποφασίσει, γιατί η ζωή μας είναι στα χέρια Του (Ψαλμός 31:15). Πριν αρχίσει το γήρας με όλες τις ενοχλήσεις του -μοναξιά, σωματική αδυναμία, λήθη, έλλειψη συγκέντρωσης-, ο Θεός επιθυμεί να στρέψει την προσοχή μας στα αιώνια ζητήματα, ώστε τα περαστικά πράγματα να υποχωρήσουν σε σημασία. Σε έναν ψαλμό του Μωυσή διαβάζουμε ένα συνοπτικό απολογισμό της ανθρώπινης ζωής: "Αι ημέραι της ζωής ημών είναι καθ' εαυτάς εβδομήκοντα έτη, και εάν εν ευρωστία, ογδοήκοντα έτη· πλην και το καλήτερον μέρος αυτών είναι κόπος και πόνος, διότι ταχέως παρέρχεται και εμείς πετώμεν" (Ψαλμός 90:10). Αφού αναφέρει αυτό το γεγονός, ο Μωυσής ζητά από το Θεό "Δίδαξον ημάς να μετρώμεν ούτω τας ημέρας ημών, ώστε να προσκολλώμεν τας καρδίας ημών εις την σοφίαν" (εδ. 12). Ας μετρήσει σήμερα ο καθένας μας τον αριθμό των ημερών που μας έχει χαρίσει μέχρι τώρα. Όποιος κι αν είναι ο αριθμός, δεν ξέρουμε πόσες είναι ακόμα μπροστά μας. Σήμερα είναι η κατάλληλη ημέρα για να πιστέψουμε τον Λόγο Του και να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής που μας δίνει ο Θεός μαζί Του.

Καλή δημιουργική συνέχεια!

Διαβάστε περισσότερα

 (εδώ) εδώ

 

Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια