Όχι ιδιαίτερα γνωστό!
Οι τραγανές τηγανιτές πατάτες είναι
ένα από τα φαγητά που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κάποιος.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι
εύκολο να τις φτιάξει κανείς στο σπίτι όπως σε ένα εστιατόριο. Εκτός αν ξέρει
ένα απρόσμενο κόλπο για να το πετύχει. Ποιο είναι αυτό; Μόλις κόψετε τις
πατάτες μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλτε μέσα 1 κουταλιά της
σούπας λεμόνι.
Ρίξτε μέσα στο μπολ με τις πατάτες
μερικά φλιτζάνια πάγου και βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ο λόγος που
το κάνουμε αυτό είναι για να μην μαυρίσουν κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος οι
πατάτες πολύ γρήγορα. Ρίξτε λάδι τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
Στεγνώστε τις πατάτες σας με μια πετσέτα και ρίξτε τις μέσα στο λάδι για 6-8 λεπτά. Βγάλτε τις από το τηγάνι και αφήστε τις σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε βάλει χαρτί κουζίνας να κρυώσουν 1 λεπτό. Ξαναρίξτε και πάλι τις πατάτες για 2-3 λεπτά ακόμα και θα γίνουν τόσο τραγανές όσο δεν φαντάζεστε.
0 Σχόλια