ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 21/10/2023 σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ;

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 21/10/2023 σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ;

 

 Με νεφώσεις, σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας μας υποδέχεται ο καιρός σήμερα!
 – Πού αναμένονται λασποβροχές;;; 

Νεφώσεις και αφρικανική σκόνη θα επικρατήσουν το Σάββατο (21/10), ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές λασποβροχές – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, προβλέπονται για το Σάββατο (21/10). Ακόμα, θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κατά τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες. Επίσης, θα επικρατήσουν μέτριοι και – τοπικά – ισχυροί νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι, στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Ο καιρός ανά περιοχή από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα, το μεσημέρι και το απόγευμα, έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και, το απόγευμα, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που, το μεσημέρι, θα πυκνώσουν και, το βράδυ, στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά – τοπικά – έως 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα βόρεια – τοπικά – έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Για το Σάββατο (21/10) προβλέπεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές τις πρωινές ώρες, με λίγες νεφώσεις στη βορειοανατολική Ελλάδα και στην Αττική, όπου τα ξημερώματα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν – τοπικά – όμβροι. Τοπικές ομίχλες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, στην κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Μετά το μεσημέρι, αναμένουμε αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα και, αργά το βράδυ του Σαββάτου (21/10), πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικά λασποβροχές στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 31 στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 15 έως 31 στη δυτική Ελλάδα, από 13 έως 29 στην Ήπειρο, από 14 έως 24 στις Κυκλάδες, από 13 έως 27 στην Κρήτη, από 13 έως 27 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 25 στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και – τοπικά – ισχυροί 6 μποφόρ.

Επισημαίνεται ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (21/10), ενδέχεται να εκδηλωθούν – τοπικά – ασθενείς βροχοπτώσεις στην Αττική. Αργότερα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες διευθύνσεις.

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένεται, το Σάββατο (21/10), στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια