Ένας αυξανόμενος κατάλογος πηγών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των γαρίδων, του χοιρινού και του βοείου κρέατος, στοχεύει η τεχνολογία γονιδιακής θεραπείας mRNA και οι κίνδυνοι είναι εντελώς άγνωστοι
Οι Αμερικανοί θα μπορούν σύντομα να προσθέσουν τις γαρίδες στη λίστα των προϊόντων κρέατος υψηλού κινδύνου που θα διολισθήσουν στην ολοένα και πιο τοξική προμήθεια τροφίμων των Ηνωμένων Πολιτειών, χάρη σε μια ισραηλινή εταιρεία που μόλις συγκέντρωσε 8,25 εκατομμύρια δολάρια από μια ομάδα επιχειρηματικών κεφαλαίων που θα χορηγεί από του στόματος, RNA -βασισμένα στα «εμβόλια» Covid που μπορεί να είναι καταστροφικά για την τροφική αλυσίδα της θαλάσσιας ζωής.
Δεδομένου ότι οι γαρίδες τροφοδοτούν άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, θα προσλαμβάνουν αυτές τις χημικές ουσίες RNA μέσω του μυϊκού ιστού ή του κρέατος αυτών των ζώων. Μόλις η ViAqua, όπως αυτοαποκαλείται η ισραηλινή επιχείρηση, φέρει το προϊόν εμβολίου που βασίζεται σε RNA στη ζωή των ωκεανών όπως έχει προγραμματιστεί, ο κόσμος θα έχει ένα ακόμα λιγότερο ασφαλές περιβάλλον για κατανάλωση κρέατος.
Σύμφωνα με αναφορές, το εμβόλιο με βάση το RNA της ViAqua, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, χρησιμοποιεί παρεμβολή ριβονουκλεϊκού οξέος (RNAi) για να χειριστεί το γενετικό προφίλ των γαρίδων, μετατρέποντας ουσιαστικά τα θαλάσσια πλάσματα σε ζωντανούς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ).
«Το RNAi είναι μια βιολογική διαδικασία όπου τα μόρια RNA και χρησιμοποιούνται για την αναστολή της μετάφρασης γονιδίων εξουδετερώνοντας στοχευμένα μόρια mRNA», αναφέρει η Epoch Health σχετικά με την τεχνολογία Frankenfood.
Οι επιστήμονες της ViAqua σχεδιάζουν να χορηγήσουν το δηλητήριο RNAi από τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι γαρίδες. Ένα ειδικά επικαλυμμένο συμπλήρωμα τροφής σχεδιασμένο για να αντιστέκεται στον ιό του συνδρόμου της λευκής κηλίδας (WSSV) – θα προστεθεί στη διατροφή των εκτρεφόμενων γαρίδων σε μια προσπάθεια να ανακόψει την απώλεια γαρίδων αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.
Όπως μας λένε το 15 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής γαρίδας χάνεται κάθε χρόνο από τη νόσο WSSV, κάτι που η ViAqua λέει ότι θέλει να σταματήσει με την βλαβερή για τον άνθρωπο προσθήκη mRNA των γαρίδων με φάρμακα RNAi.
Γνωστό και ως «νανοεμβόλιο», το φάρμακο RNAi της ViAqua υποτίθεται ότι βρέθηκε σε μια μελέτη «απόδειξη» του 2022 ότι είναι 80 τοις εκατό αποτελεσματικό έναντι του WSSV in vivo (σε ζωντανούς οργανισμούς). Ταυτόχρονα, η μελέτη δεν αξιολόγησε τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της δημιουργίας των γαρίδων – φυσικά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του τι θα γίνει με τους ανθρώπους που τις τρώνε.
Στον καπιταλισμό δεν γίνονται τέτοιου είδους μελέτες που να αφορούν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, ούτε καν μεσοπρόθεσμες.
«Η από του στόματος παράδοση RNAi της υδατοκαλλιέργειας λόγω της αδυναμίας εμβολιασμού τόσων γαρίδων μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της διαχείρισης της νόσου βελτιώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα», ανακοίνωσε ο Shai Ufaz, Διευθύνων Σύμβουλος της ViAqua.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε αυτή την τεχνολογία στην αγορά για να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη για προσιτές λύσεις ασθενειών στην υδατοκαλλιέργεια». Η πρώτη μεταλλαγμένη γαρίδα από τη ViAqua αναμένεται να παραχθεί το 2024.
Εμβόλια mRNA που χρησιμοποιούνται ήδη σε χοίρους
Η βιομηχανία υδατοκαλλιέργειας δεν είναι η μόνη αγορά που στοχεύεται στα εμβόλια mRNA. Η Genvax Technologies, μια startup που δημιουργεί εμβόλια mRNA για ζώα, εξασφάλισε χρηματοδότηση 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 για την ανάπτυξη μιας αυτοενισχυόμενης πλατφόρμας mRNA (saRNA) που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου εμβολίου αγέλης ή κοπαδιού που ταιριάζει 100 τοις εκατό με την κυκλοφορούσα παραλλαγή μιας επιδημίας ή ασθένειας.
Η τεχνολογία της Genvax περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός συγκεκριμένου διαγονιδίου ή «γονιδίου ενδιαφέροντος» που ταιριάζει με το στέλεχος της παραλλαγής που υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, το saRNA δημιουργεί μια απόκριση αντισώματος χωρίς να απαιτείται η αντιστοίχιση ολόκληρου του παθογόνου με το κυκλοφορούν στέλεχος.
Τον Απρίλιο του 2022, η Genvax έλαβε επιχορήγηση 145.000 $ από το Ίδρυμα Έρευνας Τροφίμων και Γεωργίας για την ανάπτυξη ενός εμβολίου saRNA για την αφρικανική γρίπη των χοίρων (ASF) σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Το ASF είναι ένας εξαιρετικά μεταδοτικός ιός με ποσοστό θνησιμότητας χοίρων 100%. Δεν έχει συμβεί ποτέ ούτε ένα κρούσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με μια εργασία του 2022 που δημοσιεύτηκε στο eClinicalMedicine, η τεχνολογία saRNA χρησιμοποιεί νανοσωματίδια λιπιδίων για να ενθυλακώσει το saRNA. Όταν εγχέεται ως εμβόλιο, η ενθυλάκωση των νανοσωματιδίων λιπιδίων διευκολύνει την «ενδοσωματική πρόσληψη και απελευθέρωση στο κυτταρόπλασμα των κυττάρων-στόχων in vivo». Αυτή η νέα τεχνολογία έχει «σημαντικές και προηγουμένως μη δοκιμασμένες δυνατότητες» για χρήση σε φάρμακα και εμβόλια.
Η Genvax δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί την τεχνολογία mRNA σε χοίρους. Η Merck, το 2018, εισήγαγε το SEQUIVITY , μια «επαναστατική πλατφόρμα εμβολίων χοίρων» που χρησιμοποιεί τεχνολογία σωματιδίων RNA για να δημιουργήσει «εξατομικευμένα συνταγογραφούμενα εμβόλια κατά των στελεχών του ιού της γρίπης Α σε χοίρους, κυκλοϊό χοίρων (PCV), ροταϊό και άλλα.
Το SEQUIVITY χρησιμοποιεί ηλεκτρονική αλληλουχία γονιδίων για να δημιουργήσει σωματίδια RNA που, όταν εγχέονται σε ένα ζώο, παρέχουν οδηγίες στα ανοσοκύτταρα να μεταφράσουν την αλληλουχία σε πρωτεΐνες που λειτουργούν ως αντιγόνα, παρόμοια με τον τρόπο που το εμβόλιο COVID-19 κάνει το σώμα να παράγει πρωτεΐνες ακίδας. Η ιδέα είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ζώου, όταν προκληθεί με το πραγματικό ζωντανό παθογόνο, θα αναγνωρίσει το αντιγόνο και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.
Σύμφωνα με τη Merck, η τεχνολογία RNA τους επιτρέπει την ανάπτυξη ενός «ασφαλούς και ευέλικτου» προσαρμοσμένου εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων σε μόλις οκτώ έως 12 εβδομάδες σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εμβόλια που χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθούν.
Αν και υποστηρίζεται ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τεχνολογία RNA είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, οι μελέτες φαίνεται να είναι σπάνιες με ελάχιστη έως καθόλου έρευνα για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η κατανάλωση χοιρινού κρέατος από εμβολιασμένους χοίρους στο ανθρώπινο σώμα.
Υπάρχει ανησυχία του κόσμου αν προϊόντα με mRNA κυκλοφορούν ήδη στην αγορά
Υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το εάν η χορήγηση του αγγελιοφόρου RNA (mRNA) θα χορηγείται σε ζώα με βάση το κρέας. Οι εταιρίες φυσικά λένε ότι το πλήρως εμβολιασμένο κρέας είναι εξίσου ασφαλές με το φυσικό κρέας, αλλά τι λέει η επιστήμη;
Στις 31 Ιανουαρίου 2022, το MIT News δημοσίευσε ένα άρθρο που αποκαλύπτει ότι τα εμβόλια RNA «παρέχουν θεραπείες» για γαστρεντερικές παθήσεις κατευθείαν μέσω του στομάχου και των εντέρων. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα διανέμονται στο σώμα και στο μυϊκού ιστού.
Δεδομένου ότι οι παγκοσμιοποιητές βλέπουν το ευρύ κοινό ως ανθρώπινα βοοειδή, είναι λογικό να ανησυχούν οι άνθρωποι με τις τεχνολογίες mRNA που έχουν σχεδιαστεί για ζώα, όπως αναπτύχθηκαν για την ανθρώπινη «αγέλη» στο πλαίσιο της Operation Warp Speed.
Γύρω στο 2014 ή το 2015, το USDA εξέδωσε άδεια υπό όρους στη Merck Animal Health για να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις ενέσεις mRNA σε χοίρους. Το αστείο είναι πως και αυτό έγινε με υπό όρους άδεια παρόμοια με το καθεστώς Εξουσιοδότησης Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUC) που εξέδωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τα εμβόλια κατά του Covid.
«Ακριβώς όπως και με το εμβόλιο mRNA COVID-19, δεν χορηγήθηκε ποτέ πλήρης άδεια, αλλά η υπό όρους άδεια παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα», έγραψε ο Malone. «Είναι μια στρατηγική για την παράκαμψη της διαδικασίας αδειοδότησης ώστε να αποφεύγουν τις ευθύνες;», αναρωτήθηκε.
Στη συνέχεια έχουμε την Pfizer, το υγειονομικό τμήμα της οποίας είναι γνωστό ως Zoetis. Η Zoetis κρατά τις δραστηριότητές της για την ανάπτυξη εμβολίων για ζώα, επομένως πολύ λίγα είναι γνωστά για το τι έχει κάνει αυτή η εταιρεία τον τελευταίο καιρό.
Τα εμβόλια mRNA σε βοοειδή εγείρουν ανησυχίες μεταξύ των παραγωγών
Σύμφωνα με την National Cattlemen’s Beef Association, τα εμβόλια mRNA επί του παρόντος δεν έχουν άδεια χρήσης σε βοδινό κρέας στις ΗΠΑ. Τα εμβόλια αναπτύσσονται για τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών στα βοοειδή, των οποίων το κρέας θα μπορούσε να φτάσει στο τραπέζι μας. Οι Ranchers-Cattlemen Action Legal Fund United Stockgrowers of America (R-CALF USA), ένας εθνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με περισσότερα από 5.000 μέλη αφιερωμένα στη διασφάλιση της συνεχούς κερδοφορίας και βιωσιμότητας της βιομηχανίας βοοειδών των ΗΠΑ, έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη χρήση εμβολίων mRNA στα βοοειδή .
Τον Απρίλιο, η R-CALF USA συναντήθηκε με γιατρούς και έναν μοριακό βιολόγο για να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση των ενέσεων mRNA στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού πρωτεϊνών. Ο κτηνίατρος Max Thornsberry ανέφερε ότι ορισμένοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το mRNA και ο κωδικοποιημένος ιός του θα μπορούσαν να περάσουν στους ανθρώπους που καταναλώνουν γαλακτοκομικά ή προϊόντα κρέατος από ένα ζώο εμβολιασμένο με ένεση mRNA.
Ο κ. Thornsberry εξέφρασε ανησυχίες για τις άγνωστες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος από ζώα στα οποία έγινε ένεση με εμβόλια mRNA και ζήτησε πιο εκτεταμένη έρευνα. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη εγκρίνει ένα εμβόλιο mRNA για χρήση σε βοοειδή, η χώρα αυξάνει τις εισαγωγές βοείου κρέατος από άλλες χώρες που είτε εμβολιάζουν τα βοοειδή με εμβόλια mRNA είτε σκοπεύουν να το κάνουν.
«Αυτό δείχνει την επείγουσα ανάγκη για MCOOL (υποχρεωτική επισήμανση της χώρας προέλευσης)», είπε. «Οι καταναλωτές αξίζουν το δικαίωμα να επιλέξουν αν θα καταναλώσουν βόειο κρέας από μια χώρα όπου γίνονται ενέσεις mRNA σε βοοειδή και ο μόνος τρόπος που μπορούν να έχουν αυτή την επιλογή είναι εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το MCOOL για το βόειο κρέας».
Η R-CALF USA σχεδιάζει να αναπτύξει μια κατεύθυνση πολιτικής για τον οργανισμό σε μια προσεχή συνάντηση που θα έχουν, αλλά «ενισχύει έντονα την ανάγκη για υποχρεωτική επισήμανση της χώρας προέλευσης» του βοείου κρέατος. Σε ένα άρθρο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, ο Διευθύνων Σύμβουλος της R-CALF USA, Bill Bullard, είπε ότι ο οργανισμός δέχτηκε επίθεση για τη θέση του και κατηγορήθηκε από έντυπα που υποστηρίζονται από φαρμακευτικές εταιρείες, για «εκφοβισμό και παραπληροφόρηση».
«Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Αϊόβα υπέβαλαν ένα πολυετές ερευνητικό πρόγραμμα στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για να δοκιμάσουν ένα σύστημα εμβολίου mRNA βοοειδών για μόλυνση από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό των βοοειδών (RSV)», είπε ο κ. Μπούλαρντ.
«Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, οι ερευνητές σχεδίαζαν να δοκιμάσουν το mRNA σε βοοειδή κατά το δεύτερο έτος του έργου με ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2026. Θα ήταν αφελές να μην υποθέσουμε ότι ένα τέτοιο ερευνητικό έργο σηματοδοτεί μια προσπάθεια απόκτησης έγκρισης για ενέσεις mRNA στο Βοοειδή των ΗΠΑ».
Ο κ. Bullard ενθαρρύνει τον κόσμο να μην «εμπιστεύεται απλά τις φαρμακευτικές εταιρείες και την κυβέρνηση» και είπε ότι ο οργανισμός του «σκοπεύει να μάθει την αλήθεια συνεχίζοντας να αποκαλύπτει διαφορετικά επιστημονικά ευρήματα, κάνοντας περισσότερη έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ενέσεων mRNA στα βοοειδή. και απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την κυβέρνηση».
Υπάρχουν επίσης σχέδια για να εμβολιάσουν με mRNA την άγρια ζωή και αυτά βρίσκονται υπό κατασκευή. Φαίνεται ότι το σχέδιο είναι να λάβει mRNA κάθε ζωντανό ον πάνω στη γη, το οποίο γνωρίζουμε ήδη ότι αλλάζει τον φυσικό γενετικό κώδικα.
Αρκετές πολιτείες έχουν ήδη συντάξει ή προτείνει νομοθεσία που επιδιώκει να απαιτήσει την επισήμανση προϊόντων που προέρχονται από ζώα στα οποία χορηγούνται εμβόλια mRNA, συμπεριλαμβανομένων των Τενεσί , Αϊντάχο , Αριζόνα , Τέξας και Μιζούρι.
Προφανώς δεν είναι αρκετά ευχαριστημένοι με όσα έκαναν στην ανθρωπότητα και τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο και τα ζώα.
Πηγή: PrimeNews
0 Σχόλια