Η Κρήτη ταξιδεύει στις τουριστικές εκθέσεις του κόσμου!!!

Η Κρήτη ταξιδεύει στις τουριστικές εκθέσεις του κόσμου!!!

 


Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό αποτελεί το 2023 για την Κρήτη, με αύξηση περίπου 6% σε σχέση με το 2022, το οποίο ήταν επίσης «ρεκόρ» σε σχέση με το έτος αναφοράς 2019, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2027 με την λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλλι, ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατομμύρια, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κυριάκος Κώτσογλου , αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Κρήτης.

«Φέτος, η Κρήτη θα ξεπεράσει τα 4,2 εκ στις εισπράξεις, γιατί διεκδικεί πάντα το 20%.» τόνισε, ο κάνοντας λόγο για ακόμα μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Κρήτη καθώς αναμένεται αύξηση 6% σε σχέση με πέρυσι, πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, η Περιφέρεια συμμετέχει σε διαδοχικές εκθέσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λονδίνο ενώ για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί πέντε workshops από την Πολωνία μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Όπως σημείωσε, κάθε παρουσία στο εξωτερικό έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα ενώ έφερε ως παράδειγμα την έκθεση WTM στο Λονδίνο, όπου διαπίστωσε ότι υπάρχει μια πολύ καλή πρόγνωση για την Κρήτη και καταφέραμε φέτος, σε περίοδο παρακμής της χώρας τους, οι Βρετανοί, έγιναν πρώτη δύναμη στον τουρισμό της Κρήτης και στα Χανιά ξεπέρασαν ακόμα και τους Σκανδιναβούς.

Λογοτεχνικό περιβόλι! 

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια