Ουκρανία: Άλλοι δύο Γάλλοι νεκροί μετά από ρωσικό πλήγμα με drone στην Μπαρισλάβ της Χερσώνας

Ουκρανία: Άλλοι δύο Γάλλοι νεκροί μετά από ρωσικό πλήγμα με drone στην Μπαρισλάβ της Χερσώνας

 


Άλλοι τρεις ξένοι τραυματίστηκαν ελαφρά

Μετά τον θάνατο 60 Γάλλων στο Χάρκοβο (μελών του γαλλικού τακτικού Στρατού λένε οι Ρώσοι) από ρωσικό βομβαρδισμό, άλλοι δύο Γάλλοι που αυτή την φορά χαρακτηρίζονται ως «εθελοντές», σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στο Μπαρισλάβ της Χερσώνας.

Ειδικότερα, Ουκρανός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι δύο Γάλλοι «εθελοντές» σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις αλλοδαποί τραυματίστηκαν ελαφρά χθες Πέμπτη σε ρωσικό βομβαρδισμό στην κοινότητα Μπαρισλάβ, κοντά στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία.

Προφανώς, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον θάνατο των 60 Γάλλων στο Χάρκοβο, Γαλλία και Ουκρανία αναζητούσαν ένα νέο «αφήγημα» για την παρουσία Δυτικών μισθοφόρων στην πρώτη γραμμή του μετώπου και αυτή την φορά επικαλούνται τον «εθελοντισμό».

Μάλιστα τότε για το περιστατικό του Χάρκοβο η Mόσχα κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη για να δώσει εξηγήσεις

«Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη αμέσως μετά το ρωσικό χτύπημα σε μία προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στο Χάρκοβο, όπου είχαν εγκατασταθεί αρκετές δεκάδες γαλλικής εθνικότητας άτομα» είχε πει η Μαρία Ζαχάροβα.

Επειδή οι Γάλλοι συνέχισαν να αρνούνται πως συνέβη κάτι τέτοιο η Μόσχα δημοσίευσε τα ονόματα των θυμάτων.

Το ρωσικό πλήγμα στην Χερσώνα «αποκάλυψε» όμως και άλλη γαλλική παρουσία σε κρίσιμα σημεία του ουκρανικού μετώπου.

«Ξένοι εθελοντές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας εχθρικού πλήγματος στη Μπαρισλάβ», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Χερσώνας, ο Ολεξάντρ Προκούντιν.

«Ο ρωσικός στρατός σκότωσε δυο Γάλλους πολίτες. Άλλοι τρεις ξένοι τραυματίστηκαν ελαφρά», όπως και πρόσωπο με ουκρανική υπηκοότητα, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν τα καθήκοντα των «εθελοντών». 

Εξέφρασε τα «ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες» των θανόντων.

Η ουκρανική αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για δυο άνδρες με τη γαλλική υπηκοότητα που έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με drones, προσθέτοντας πως άλλοι τρεις άνδρες και μία γυναίκα τραυματίστηκαν.

Συμπλήρωσε μέσω Telegram πως διενεργεί έρευνα για παραβίαση του δικαίου του πολέμου.

«Όλα τα θύματα είχαν πάει στην περιφέρεια της Χερσώνας ως εθελοντές», σημείωσε.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ δεν απάντησε αμέσως όταν το Γαλλικό Πρακτορείο του ζήτησε σχόλιο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Μπαρισλάβ, με περίπου 12.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται στη βόρεια όχθη του Δνείπερου ποταμού, όχι μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπαρισλάβ, βρίσκεται απέναντι από την Καχόβκα, στο σημείο δηλαδή που κάποτε υπήρχε το φράγμα στον ποταμό Δνείπερο πριν αυτό ανατιναχτεί.


Λογοτεχνικό περιβόλι!

 Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια