Μια από τις αγαπημένες συνταγές της Καθαράς Δευτέρας είναι οι σουπιές κοκκινιστές, με σπανάκι, τις οποίες συνήθως συνδυάζουμε με ψωμί και μπόλικο λεμόνι.
Πρόκειται για ένα εύκολο, γρήγορο και νηστίσιμο πιάτο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τη λαγάνα και τα ντολμαδάκια που συχνά απολαμβάνουμε στο καθαροδευτεριάτικο τραπέζι.
Hier klicken!
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι του Λάμπρου Βακιάρου και βρίσκεται αρκετά κοντά στην παραδοσιακή εκδοχή του κλασικού πιάτου της γιαγιάς που όλοι λατρεύουμε.
Το πιο γλυκό πράσο λειτουργεί σε τέλεια ισορροπία με τα όξινα λεμόνια, ενώ το ξεχωριστό άρωμα της δάφνης δίνει στις σουπιές με σπανάκι το κάτι παραπάνω που χρειαζόντουσαν.
Σουπιές με σπανάκι – Υλικά:
800 γρ. – 1 κιλό σουπιές
4 – 5 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 μεσαίο πράσο
½ φλυτζάνι λευκό κρασί
2 – 3 φύλλα δάφνης
400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 κιλό σπανάκι
½ φλυτζάνι ζωμό λαχανικών
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Πηγή:europost.gr
0 Σχόλια