"Αδελφοί μου, μετρήστε όλη τη χαρά όταν πέφτετε σε διάφορες δοκιμασίες" (Ιακώβου 1:2).

"Αδελφοί μου, μετρήστε όλη τη χαρά όταν πέφτετε σε διάφορες δοκιμασίες" (Ιακώβου 1:2).

  


"Αδελφοί μου, μετρήστε όλη τη χαρά όταν πέφτετε σε διάφορες δοκιμασίες"

 (Ιακώβου 1:2).

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι είστε στο θέλημα του Θεού όταν σας κρατά εξαρτημένους από τον εαυτό Του, περπατώντας στο Άγιο Πνεύμα και μένοντας στον Κύριο Ιησού Χριστό.

"Συχνά το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας. αλλά πόσο λίγο πράγμα είναι αυτό με τον Θεό! Δεν θα Του κόστιζε τίποτα, μπορούμε να πούμε, να ικανοποιήσει την ανάγκη μιας ζωής σε μια στιγμή. Και μια κατώτερη αγάπη από τη δική Του θα την παρείχε αμέσως και θα απαλλασσόταν από το συνεχές φορτίο.

«Αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος Του. Η παροχή της ανάγκης είναι ένα μικρό πράγμα. Αλλά για να την προμηθεύσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μας κάνει να νιώθουμε σε κάθε εποχιακή προσφορά, η καρδιά του Πατέρα ποτέ δεν αποσύρθηκε από εμάς, η καρδιά του Πατέρα χρησιμοποίησε ποτέ για εμάς - αυτό εννοεί. Δώσε μας το καθημερινό μας ψωμί": δεν είναι πολύ περισσότερο από το να ζητήσεις: Δώσε μας τώρα, για να μην χρειαστεί να έρθουμε ξανά;"»

«Η θεόδοτη εμπειρία του έργου του Πνεύματος πολλές φορές παρέρχεται και αφήνει την ψυχή φαινομενικά θαμπή και νεκρή. Αυτό συμβαίνει μόνο μέχρι να μάθουμε πλήρως το διπλό μάθημα: (1) ότι μια ζωντανή πίστη μπορεί να χαίρεται στον Ζωντανό Θεό, ακόμη και όταν το συναίσθημα και η εμπειρία φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με την υπόσχεση (Ρωμ. 8:28, 29)· και (2) ότι η θεία ζωή κυριαρχεί μόνο καθώς η ζωή της σάρκας κρατιέται στον τόπο του θανάτου, ανενεργή (Ρωμ. 6:11α). Η ζωή του Κυρίου Ιησού αποκαλύπτεται καθώς ο θάνατός Του εργάζεται μέσα μας (Β ́ Κορ. 4:11, 12), και όπως στην αδυναμία και την ανυπαρξία αποβλέπουμε σ' αυτόν (Β ́ Κορ. 3:18)».

«Γνωρίζοντας αυτό, ότι η δοκιμασία της πίστης σας εργάζεται υπομονή»

(Ιακώβου 1:3).

Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο: ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 


 

Λογοτεχνικό περιβόλι!


 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια