Οι «χρυσοί» κανόνες για να έχετε λαμπερό δέρμα μετά τα 50!!!!

Οι «χρυσοί» κανόνες για να έχετε λαμπερό δέρμα μετά τα 50!!!!

 


Το λαμπερό δέρμα σημαίνει να έχει έναν ομοιόμορφο τόνο, λεία υφή και φυσική λάμψη, αλλά για να τα έχουμε όλα αυτά πρέπει να προσέχουμε και να φροντίζουμε πάντα το πρόσωπο και το σώμα μας.

Καθώς μεγαλώνουμε, η διατήρηση της λαμπερής επιδερμίδας μπορεί να γίνει πιο δύσκολη λόγω παραγόντων όπως οι ορμονικές αλλαγές, η μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και η συσσωρευμένη βλάβη από τον ήλιο.

Πως να διατηρήσω το δέρμα μου υγιές μετά τα 50

1. Αντιηλιακή προστασία

Το Νο1 που πρέπει να κάνετε από πάντα είναι να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Η φθορά από τον ήλιο είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόωρης γήρανσης, αλλά ακόμα και προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την επιδερμίδα.

Οι ακτίνες UV μπορούν να διασπάσουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, οδηγώντας σε ρυτίδες, κηλίδες και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Μην ξεχνάτε να προστατεύετε περιοχές που συχνά παραβλέπονται όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια. Η συσσώρευση της ζημιάς από τον ήλιο μπορεί να εμφανίσει τα αρνητικά αποτελέσματά της πιο αργά στη ζωή μας.

2. Συνεπής ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Διατηρήστε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας: Καθαρίστε, ενυδατώστε και περιποιηθείτε το δέρμα σας με προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας. Μια βασική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα απαλό καθαριστικό, μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, να φωτίσουν την επιδερμίδα και να ενυδατώσουν το δέρμα.

Η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, να φωτίσει την επιδερμίδα και να τονώσει την παραγωγή κολλαγόνου.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να συγκρατήσει έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό συστατικό για την ενυδάτωση και τη σύσφιξη του δέρματος.

3. Η σημασία της καλής διατροφής και του νερού

Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και υγιή λίπη μπορεί να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σας για να παραμείνει λαμπερό. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, τα φυλλώδη λαχανικά και οι ξηροί καρποί, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο και τους σπόρους chia, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να υποστηρίξουν την ενυδάτωση του δέρματος.

Μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας άφθονο νερό όλη την ημέρα, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό, θαμπό δέρμα.

4. Τακτική απολέπιση

Κάντε τακτικά απολέπιση. Η απαλή απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, προάγει την ανανέωση των κυττάρων και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Καθώς μεγαλώνουμε, η φυσική διαδικασία απολέπισης του δέρματός μας επιβραδύνεται, οδηγώντας σε συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό.

Προσέξτε να μην κάνετε υπερβολική απολέπιση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και βλάβη στον φραγμό του δέρματος.

5. Διαχείριση άγχους

Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας, οδηγώντας σε θαμπάδα και πρόωρη γήρανση. Το άγχος ενεργοποιεί την απελευθέρωση κορτιζόλης, μιας ορμόνης που μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο και να αυξήσει τη φλεγμονή στο σώμα.

Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης του στρες και βελτίωσης της κυκλοφορίας, κάτι που μπορεί να συμβάλλει σε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα.

6. Ποιοτικός ύπνος

Αξίζει να αναφερθεί και η σημασία του καλού και ποιοτικού ύπνου για την υγεία του δέρματός μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως όλα τα όργανά μας, το δέρμα ξεκουράζεται και επανορθώνεται. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής και μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου.

Για να έχετε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθήστε αυτές οι ώρες να είναι σταθερές.

7. Αποφύγετε το τρίψιμο

Προσπαθήστε να είστε με το δέρμα σας όσο πιο «ευγενικοί» γίνεται. Αποφύγετε να το τρίβεται έντονα, χρησιμοποιώντας πετσέτα, όπως και το πολύ ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μια απαλή πετσέτα. Όταν εφαρμόζετε προϊόντα περιποίησης, χρησιμοποιήστε απαλές, ανοδικές και κυκλικές κινήσεις για να αποφύγετε το τράβηγμα του δέρματος και παράλληλα να ενισχύσεται τη κυκλοφορία στο σημείο αυτό του σώματος.

Δώστε βάση στα προϊόντα που επιλέγετε, καθώς όσο πιο χημικά συστατικά τόσο περισσότερο θα αφαιρούν τα φυσικά έλαια από το δέρμα και θα έχετε μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα

Φωτογραφία iStock

 Διαβάστε και άλλα άρθρα της κατηγορίας: ΟΜΟΡΦΙΑ

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Πηγή: (iatropedia.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια