"Όταν ζητάς, δεν λαμβάνεις, γιατί ζητάς με λάθος κίνητρα"
Ιάκωβος 4:3
Ένας πάστορας γράφει: «Σύμφωνα με το μύθο, ο βασιλιάς Μίδας αγαπούσε τόσο πολύ τον χρυσό που όταν ο Διόνυσος του έκανε μια ευχή, ο Μίδας ζήτησε ότι ό,τι άγγιζε να γίνει χρυσός. Στην αρχή, ο Μίδας χάρηκε με το αίτημά του, αλλά όταν ανακάλυψε ότι το άγγιγμά του έκανε το φαγητό μη βρώσιμο και η αγκαλιά του έκανε τα αγαπημένα του πρόσωπα άψυχα, έπεσε πάνω σε αυτό που ο κοινωνιολόγος Ρόμπερτ Μέρτον ονόμασε νόμο των ακούσιων συνεπειών. Όπως και ο Μίδας, το να πάρουμε αυτό που θέλουμε μπορεί να οδηγήσει σε... ανεπιθύμητες συνέπειες. Τόσο για το άγγιγμα Midas.
Μερικές φορές μια αναπάντητη προσευχή είναι ο Θεός, με την κυρίαρχη σοφία Του, που μας γλιτώνει από τον πόνο των ακούσιων συνεπειών. Μερικές φορές ο Θεός επιτρέπει αυτό που η δύναμή Του θα μπορούσε να αποτρέψει. Τις περισσότερες φορές αυτό μας προκαλεί μεγάλο χρονικό άγχος, αλλά κάποια μέρα θα οφείλουμε στον Θεό τόσα ευχαριστώ για τις προσευχές που δεν απάντησε, όπως αυτές που έκανε». Ο Τζέιμς γράφει, «Δεν έχεις γιατί δεν ζητάς από τον Θεό. Όταν ζητάς, δεν λαμβάνεις, γιατί ζητάς με λάθος κίνητρα, για να ξοδέψεις ό,τι παίρνεις στις απολαύσεις σου» (εδ. 2-3 NIV). Ο CS Lewis είπε, "Αν ο Θεός είχε δώσει όλες τις ανόητες προσευχές που έκανα στη ζωή μου, πού θα ήμουν τώρα;"
Ο πάστορας συνεχίζει: «Πολλές από τις προσευχές μας είναι άστοχες. Προσευχόμαστε για παρηγοριά αντί για χαρακτήρα. Προσευχόμαστε για μια εύκολη διέξοδο αντί για τη δύναμη να τα βγάλουμε πέρα… Πολλές από τις προσευχές μας θα βραχυκύκλωναν τα σχέδια και τους σκοπούς του Θεού για τη ζωή μας, αν τους απαντούσε. Ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε να ζητάμε από τον Θεό να μας βγάλει από τις δύσκολες συνθήκες και να αρχίσουμε να Τον ρωτάμε τι θέλει να βγάλουμε από αυτές τις δύσκολες συνθήκες ».
Διαβάστε περισσότερα Θεολογικά μηνύματα:
0 Σχόλια