Αλλ' αυτός (ο Ιησούς) εκβαλών έξω πάντας και πιάσας την χείρα αυτής, εφώναξε λέγων· Κοράσιον, σηκώθητι Λουκάς 8:54

Αλλ' αυτός (ο Ιησούς) εκβαλών έξω πάντας και πιάσας την χείρα αυτής, εφώναξε λέγων· Κοράσιον, σηκώθητι Λουκάς 8:54

 


Αλλ' αυτός (ο Ιησούς) εκβαλών έξω πάντας και πιάσας την χείρα αυτής, εφώναξε λέγων· Κοράσιον, σηκώθητι

Λουκάς 8:54


      Η απώλεια ενός παιδιού είναι μια τρομερή δοκιμασία  για  το  γονιό.  Και  αυτό  είναι που  συνέβη εδώ στο περιστατικό που αναφέρει η Γραφή. Πρόκειται για έναν άρχοντα της συναγωγής που ζήτησε από τον Ιησού να έρθει στο σπίτι του επειδή η κόρη του βρισκόταν στο κατώφλι του θανάτου. Ενώ ο Ιησούς ήταν καθ' οδόν, καθυστέρησε επειδή μια γυναίκα ήταν βαριά άρρωστη και χρειαζόταν τη βοήθειά Του. Καθώς μιλούσε μαζί της, ο πατέρας έλαβε τα νέα: "απέθανεν η θυγάτηρ σου· μη ενόχλει τον Διδάσκαλον". Όμως ο Ιησούς του έδωσε κουράγιο:
"Μη φοβού· μόνον πίστευε, και θέλει σωθή" (εδ. 49,50).

     Τι έπρεπε να πιστέψει ο πατέρας; Ας το εκφράσουμε μ' αυτό τον τρόπο: "Η κόρη σου πέθανε. Αλλά αν εμπιστευτείς τον Ιησού, θ' ανακαλύψεις ότι μπορεί να κάνει αυτό που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς". Αγνοώντας τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, αυτός ο πατέρας είχε κάθε λόγο να φοβάται: η κατάσταση ήταν απελπιστική. Εμπιστευόμενος όμως τον Ιησού και τις υποσχέσεις Του, η φοβισμένη του καρδιά μπορούσε να βρει γαλήνη. Αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα. Η ενοχή μας ενώπιον του Θεού και τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν, μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Κατά την άποψή μας, τα πράγματα είναι απελπιστικά, ξεπερνούν τα όρια της δύναμής μας. Όμως ο Ιησούς μας καλεί να έρθουμε σ' Αυτόν. Θα μας συγχωρήσει τις ενοχές και θα μας βοηθήσει να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή μαζί Του. Όπως αυτός ο πατέρας, πρέπει να πάμε στον Ιησού και να Τον εμπιστευτούμε. Ο Ιησούς έσωσε το νεκρό παιδί παίρνοντάς το από το χέρι και καλώντας το ''κοράσιον, σηκώθητι''. Όποιος έχει στηριχτεί στον Κύριο Ιησού και στο δυνατό Του χέρι, μπορεί να βασιστεί στην υπόσχεσή Του:
"Εγώ δίδω εις αυτά ζωήν αιώνιον, και δεν θέλουσιν απολεσθή εις τον αιώνα, και ουδείς θέλει αρπάσει αυτά εκ της χειρός μου" (Ιωάννης 10:28). 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:Ο ΣΤΙΧΟΣ της ΗΜΕΡΑΣ

 


Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια