"Γίνεσθε λοιπόν μιμηταί του Θεού ως τέκνα αγαπητά, και περιπατείτε εν αγάπη..."

"Γίνεσθε λοιπόν μιμηταί του Θεού ως τέκνα αγαπητά, και περιπατείτε εν αγάπη..."

 


"Γίνεσθε λοιπόν μιμηταί του Θεού ως τέκνα αγαπητά, και περιπατείτε εν αγάπη, καθώς και ο Χριστός ηγάπησεν ημάς και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ ημών προσφοράν και θυσίαν εις τον Θεόν εις οσμήν ευωδίας

Εφεσίους 5:1-2


     Όλα όσα έκανε ο Κύριος Ιησούς στη γη έγιναν με τη θέλησή Του και με τέλειο τρόπο. Ας σκεφτούμε τη βουλή του Θεού που επικεντρώθηκε σ' Αυτόν πριν τη δημιουργία του κόσμου, ή τη διαδρομή Του σ’ αυτή τη γη και το έργο Του στο σταυρό - όλα όσα έκανε περιβάλλονται από το άρωμα της αφοσίωσής Του. Ήταν "τροφή" γι' Αυτόν να πραγματοποιήσει το θέλημα του Πατέρα Του. Ακόμα και η ζωή Του δεν Του αφαιρέθηκε, αλλά την παρέδωσε οικειοθελώς από αγάπη (βλ. Ιωάννης 4:34, 10:17,18).

Ας εξετάσουμε πώς, τώρα στη δόξα, υπηρετεί τους δικούς Του ευλογώντας τους και ανταμείβοντάς τους στο μέλλον. Όλα αυτά απορρέουν από τη θέλησή Του να υπηρετεί το Θεό διαρκώς προς χάρη τους. Δεν θα πρέπει λοιπόν ν' αναρωτηθούμε, αν ο Θεός επιθυμεί να δει κάτι από τις αρετές του αγαπημένου Του Υιού στα παιδιά Του; Ακόμα και στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, όταν οι άνθρωποι ζούσαν κάτω από την εντολή, "Θέλεις αγαπά Κύριο τον Θεό σου..." (Δευτερονόμιο 6:5), ο Θεός τους έδινε πολλές ευκαιρίες να δείξουν αυτή την αγάπη τους έμπρακτα. "Εάν τις από σας προσφέρη δώρον προς τον Κύριον......" ήταν η πρόσκληση στο Λευιτικό κεφ. 1-3 για εθελοντικές θυσίες που εντυπωσιακά μαρτυρούν το άρωμα της αφοσίωσης του Κυρίου Ιησού προς τον Πατέρα Του και το έργο Του. Η εθελοντική πτυχή της δωρεάς δεν αντικατοπτριζόταν αποκλειστικά στην ίδια τη θυσία, ήταν το κίνητρο μέσα στην καρδιά του προσφέροντος που αναζητούσε ο Θεός. Πόσο περισσότερο θα πρέπει εμείς, τα παιδιά Του σήμερα, να καλούμαστε να ενεργούμε με τον ίδιο τρόπο, προσφέροντάς Του τις πνευματικές μας θυσίες! 

 Διαβάστε και  άλλα θέματα: Ο ΣΤΙΧΟΣ της ΗΜΕΡΑΣ

 

 

                                                   Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια