“ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ”….

“ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ”….

      


"Δεν υπάρχει διέξοδος."
Γράφει ο Μενέλαος Κανάκης

«Έλα τώρα, πουλάκι, πέτα έξω — όχι, όχι από εκεί!» Ο Στέφανος αισθανόταν ότι οι παρακλήσεις του προς το φτωχό πουλί ήταν μάταιες. Είχε προσπαθήσει για την τελευταία μισή ώρα να σώσει το φτωχό πουλί που είχε πετάξει μέσα στο γκαράζ και τώρα δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να βγει.

Δεν ήταν ότι η πόρτα δεν ήταν ανοιχτή — ήταν. Το φως του ήλιου χυνόταν μέσα στο γκαράζ. Υπήρχε μια έξοδος — αλλά το πουλί δεν την ακολουθούσε. Έμοιαζε αποφασισμένο ότι, αν απλά κτυπούσε το μικρό του σώμα αρκετές φορές στις πλευρές ή την οροφή του γκαράζ, θα κατάφερνε να απελευθερωθεί. Όμως όλες οι προσπάθειές του κατέληγαν μόνο σε ξεσηκωμένα φτερά και περισσότερη απογοήτευση. Ένιωθε παγιδευμένο στο σκοτάδι, ανίκανο να βγει έξω στην όμορφη καλοκαιρινή μέρα.

«Όχι, μην τα παρατάς!» ενθάρρυνε απαλά το πουλί ο Στέφανος, το οποίο είχε καθίσει σε μια γωνιά, καταβεβλημένο από την ήττα. Ω, γιατί δεν μπορούσε το πουλί να δει ότι υπήρχε μια ορθάνοιχτη πόρτα που το περίμενε να πετάξει έξω!

Σου έχει τύχει ποτέ να νιώσεις ότι είσαι κολλημένος στο γκαράζ, κατά κάποιον τρόπο; Ίσως υπάρχει μια στάση ή μια ενέργεια στη ζωή σου που ξέρεις ότι είναι λάθος, αλλά νιώθεις παγιδευμένος και ανίκανος να αλλάξεις. Ίσως, όπως το πουλί, να έχεις προσπαθήσει σκληρά να νικήσεις την αμαρτία σου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Υπάρχουν καλά νέα. Όπως δεν μπορεί το πουλί να ξεφύγει από το γκαράζ πετώντας στους τοίχους ή την οροφή, έτσι κι εμείς δεν μπορούμε να νικήσουμε την αμαρτία μόνοι μας. Ο Ιησούς έχει ήδη νικήσει την αμαρτία. Η πόρτα του γκαράζ είναι ορθάνοιχτη — το μόνο που χρειάζεται είναι να πετάξουμε προς τον Ιησού και να ακολουθήσουμε τον δρόμο διαφυγής που υπόσχεται να μας προσφέρει.

«Δεν σας έχει καταλάβει πειρασμός, παρά μόνο ανθρώπινος· είναι δε πιστός ο Θεός, που δεν θα σας αφήσει να πειρασθείτε παραπάνω από τις δυνάμεις σας, αλλά μαζί με τον πειρασμό θα κάνει και την έκβαση, ώστε να μπορείτε να τον υποφέρετε.»

1 Κορινθίους 10:13

«Διότι κάθε τι που είναι γεννημένο από τον Θεό νικά τον κόσμο· και αυτή είναι η νίκη που νίκησε τον κόσμο, η πίστη μας.»

1 Ιωάννου 5:4

«Διότι καθ' ότι αυτός έπαθε και πειράσθηκε, δύναται να βοηθήσει αυτούς που πειράζονται.»

Εβραίους 2:18

«Διότι δεν έχουμε αρχιερέα που να μην μπορεί να συμπάσχει στις αδυναμίες μας, αλλά έναν που πειράσθηκε σε όλα κατά τη δική μας ομοιότητα, χωρίς αμαρτία. Ας πλησιάζουμε λοιπόν με θάρρος στον θρόνο της χάριτος, για να λάβουμε έλεος και να βρούμε χάρη προς βοήθεια σε καιρό ανάγκης.»

Εβραίους 4:15-16




Διαβάστε περισσότερα με :ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Λογοτεχνικό περιβόλι!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια