Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, που γιορτάζεται σήμερα , 19 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, που γιορτάζεται σήμερα , 19 Νοεμβρίου.





Άλλη μια μέρα έχει προστεθεί στις Παγκόσμιες ημέρες και αυτή είναι η σημερινή , 19 Νοεμβρίου, με την επωνυμία:
«Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα»
και στην Αγγλική γλώσσα:
 (
International Men's Day).
Η Αλήθεια είναι πως η Γυναίκα μέχρι τώρα  είχε την δική της εορτή στις 8 Μαρτίου και η σημερινή έχει το ρόλο του αντισταθμίσματος πως και ο άνδρας έχει  και αυτός την τιμητική του με την ημέρα αυτή.
Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο,  πως όλες μας πρέπει να πούμε
 χρόνια πολλά σε όλους τους άνδρες που γιορτάζουν σήμερα είτε αυτός είναι ο πατέρας μας, ο  άνδρας μας,  ο αδελφός μας,  ο γιος, ο σύντροφός μας, ο φίλος μας, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχουν στη Ζωή μας.


 Είναι  πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι άντρες στην ζωή μας γιατί η συνεισφορά τους στις ζωές μας είναι μεγάλη. Είναι αλήθεια πως μόνη της η γυναίκα είναι ανεπαρκής και για αυτό τον λόγο θέλει έναν άντρα στο πλευρό της.
Ο άντρας δεν είναι μόνο αυτός που θα μας προσφέρει στήριξη και ασφάλεια αλλά θα μας προσφέρει  στοργή, τρυφερότητα ασφάλεια, δύναμη και αγάπη. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, πως η παρουσία του άντρα είναι σημαντική και αξίζει να την θυμόμαστε όχι μόνο στις 19 Νοεμβρίου αλλά  σε καθημερινή βάση και τους αξίζει ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αγάπη μας.
Ιστορική αναδρομή για την σημερινή μέρα:
Το 1968, ο αμερικανός δημοσιογράφος John P. Harris είχε παρατηρήσει την έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στα δύο φύλα, καθώς οι εργάτριες είχαν τη δική τους αφιερωμένη μέρα, σε αντίθεση με τους εργάτες. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 1999 στην Καραϊβική, στα νησιά Τρινιδάδ και Τομπάγκο, με πρωτοβουλία του δρ. Τζέρομ Τιλακσίνγκ, ενώ σήμερα γιορτάζεται σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου, όπως Τζαμάικα, Αυστραλία, Ινδία, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Καναδά, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Ουκρανία, Γαλλία, Ιταλία, Πακιστάν, Κούβα… Μάλιστα αναμένεται να αναγνωριστεί και επίσημα από τον ΟΗΕ.


Στόχος της είναι η υπενθύμιση της ανδρικής θετικής συνεισφοράς στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιδιαίτερα στην κοινωνία, στην οικογένεια, στο γάμο, και στη φροντίδα των παιδιών, καθώς και να υπογραμμιστούν οι φυλετικές διακρίσεις εις βάρος των ανδρών.
Δείτε σχετικούς ιστότοπους αφού πατήσετε επάνω  στον  σύνδεσμο:
 Με την ευκαιρία  της σημερινής ημέρας διαβάστε τα πιο όμορφα γνωμικά που έχουν γραφτεί για τους άνδρες στο περυσινό μου Αφιέρωμα:

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του άνδρα, τα ωραιότερα λόγια Σοφίας, όλων των εποχών με όμορφες εικόνες...    


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια