«Επωνύμου Πορεία» το βιβλίο της κας Κουναλάκη Καίτης, που παρουσιάζεται την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης.)

«Επωνύμου Πορεία» το βιβλίο της κας Κουναλάκη Καίτης, που παρουσιάζεται την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης.)





Την κα Κουναλάκη,  είχα την τιμή να την γνωρίσω στο Σύλλογο Συγγραφέων –Λογοτεχνών « Κρητών Λόγος»,
 μιας και είμαι γραμματέας του συλλόγου.
Η κα Κουναλάκη είναι μέλος μας και μάλιστα βραβεύτηκε πρόσφατα με ένα της ποίημα στην παρουσίαση , που έκανε ο Σύλλογός μας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης, και την έκδοση του  Β’ τόμου της  ποιητικής μας Ανθολογίας, του Συλλόγου Συγγραφέων Λογοτεχνών Ηρακλείου,
"Κρητών Λόγος"

πήρε το τρίτο Βραβείο,
 με τον τίτλο του ποιήματός της:
«Μη με διακόπτετε».
Περισσότερα για την εκδήλωση , αφού πατήσετε στον σύνδεσμο:
https://logotexnikoperiboli.blogspot.gr/2018/05/blog-post_355.html
 
Η κα Κουναλάκη είναι μια σεμνή , ηθική και αξιοπρεπέστατη κυρία και με το πρώτο της συγγραφικό έργο με τίτλο  «Επωνύμου Πορεία» ,παίρνει το βάπτισμα του πυρός στο χώρο της έρευνας και αποδεικνύει  σε όλους εμάς ,πως η γραφή της είναι μεστή,  ώριμη , αντικειμενική και αμερόληπτη.


Αλλά ας δούμε λίγα στοιχεία από το βιογραφικό της:
Η κ. Καίτη Κουναλάκη γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου το 1955, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες για 24 χρόνια σε διαφορετικούς τομείς.
Τα τελευταία 11 χρόνια εργάστηκε σαν ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εργαστήριο εδαφολογίας).
Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, έχει πάρει μέρος στη διοργάνωση πολλών συνεδρίων.
Ταξίδεψε πολύ στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική για επαγγελματικά θέματα και συνεργάστηκε με Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Αγαπά τη φωτογραφία, τη μουσική, την όπερα, το θέατρο, την ατμόσφαιρα των μουσείων, τους αρχαιολογικούς χώρους, λατρεύει τα ζώα και τους μεγάλους περιπάτους στην εξοχή.
Απέκτησε δύο κόρες, οι οποίες θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο έργο της ζωής της.
                       Η συγγραφέας αναφέρει για το βιβλίο της:

«Δεν είναι λαογραφική έρευνα, δεν είναι χρονικό, δεν είναι ονοματολόγιο, δεν είναι ιστόρημα. Είναι ένα μεικτό είδος που διαμορφώθηκε στη διαδρομή από το ίδιο το «σώμα» του υλικού»
Είναι ένα υπαρξιακό οδοιπορικό με ένα τρόπο που βλέπει τα πράγματα που αντανακλούν το ένα στο άλλο και προχωρούν παρακάτω.
Φυλακίζοντας στιγμές στην απέραντη γραμμή του χρόνου,  αποτυπώνοντας αποσπασματικέςε εικόνες μιας  άλλης εποχής, συνυφαίνοντας μύθους αλλοτινούς και ιστορικές μαρτυρίες, σταχυολογώντας θραύσματα και ψιθύρους,  επιχείρησε να καταγράψει την ταυτότητα ενός επιθέτου και πολλών τόπων , που συναντά και συναντιέται με τα μεγαλειώδη ερωτήματα της ζωής.
Είναι  προιόν μακροχρόνιας μελέτης και έρευνας, το βιβλίο αυτό καταγράφει την πορεία των συνεπωνύμων οικογενειών- υπό την ευρεία της έννοια- σε διάστημα χρόνου οκτώ αιώνων διαβίωσης  στο νησί της Κρήτης και έξω από αυτό.
Μια μελέτη που για πρώτη φορά  φέρνει στο  φως τη γενεαλογία και την ιστορία των συγκεκριμένων οικογενειών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί την ιστορία του τόπου και των οικογενειών του νησιού και όλης της χώρας.
Και καθώς το πλαίσιο κάθε τόπου και εποχής, το κοινωνικό, πολιτιστικό και ιστορικό,  συνάρπασε την συγγραφέα , θέλησε να το καταγράψει και αυτό – σ΄ένα ανεκτό για τον αναγνώστη βαθμό- αν και είναι βέβαιη, ότι πολλοί θα ήθελαν να διεισδύσουν ακόμη περισσότερο και να παρακολουθήσουν όλο αυτό το πλήθος και τις μικρές περιπέτειές του, μέσα στην αχλή των αιώνων.
Το βιβλίο αυτό ξεπερνά κατά πολύ το πλαίσιο της οικογενειακής αναζήτησης και αποκτά πολύμορφο χαρακτήρα απευθυνόμενο τελικά σε πολύ ευρύτερο σύνολο αναγνωστών.

Η κα Κουναλάκη τονίζει πως ένα
τηλεφώνημα στην επέτειο θανάτου του πατέρα της στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει μία αναζήτηση που φτάνει ως το 1204! Με πολλούς σταθμούς, πρόσωπα και ιστορίες, η κ. Καίτη Κουναλάκη προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του επωνύμου της.
Το αποτέλεσμα αυτής της κοπιούδους   πνευματικής εργασίας , ένα βιβλίο 654 σελίδων, πού πήρε 5 ολόκληρα χρόνια ενδελεχούς έρευνας για να το ολοκληρώσει, θα το απολαύσετε την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Συγγραφέων Λογοτεχνών Ηρακλείου «Κρητών Λόγος».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης,
 ιστορικός – ερευνητής – συγγραφέας,
και η κ. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη-Καραβελάκη,
εκπαιδευτικός – συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κωσταντίνος Καρτσάκης, εκπαιδευτικός – ποιητής – συγγραφέας – πρόεδρος του Συλλόγου «Κρητών Λόγος».
Ανάγνωση αποσπασμάτων θα γίνει από την κ. Ρένα Τζωράκη
ποιήτρια και γραμματέα του Συλλόγου «Κρητών Λόγος».  

 
Της εύχομαι ολόψυχα  να είναι καλοτάξιδο,
 και να διαβαστεί από μάτια τρυφερά , χέρια απαλά και καρδιά μεγάλη!
Το μεγάλο κέρδος του βιβλίου και του δημιουργού του, γράφεται στα χείλη, στα μάτια,  στα δάχτυλα  και στην καρδιά κάθε νέου αναγνώστη, ακόμη κι αν αγοράστηκε από έναν μόνο και πέρασε σε δεκάδες.
Άλλωστε τα
"Τα μεγάλα κέρδη κρύβονται στις  απλές αλήθειες"…
Καλή επιτυχία και δυναμικά πετάγματα στο χώρο της  Γραφής πάντα Ψηλά και πάντα αμερόληπτα…
Ρένα Γ. Τζωράκη©

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω αυτό το βιβλίο?? Ψάχνω και δεν υπάρχει πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή