Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ στα δικαστήρια για τον ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ Σέφερλαντ.


Σε δικαστικές περιπέτειες μπήκε ο Μάρκος Σεφερλής εξαιτίας του παιδότοπου «Σέφερλαντ», τον οποίο είχε ανοίξει μαζί με δύο ακόμη συνεταίρους του το 2012.
Αν και έχει πρακτικά αποχωρήσει, ο δημοφιλής ηθοποιός παραμένει εταίρος, με τους δύο συνεταίρους του να ζητούν ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εξαιτίας αναρτήσεών του στην προσωπική του σελίδα στο facebook σχετικά με τον παιδότοπο.

Η «Τζόυλαντ» υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ζημία εξαιτίας των αναρτήσεων του Μάρκου Σεφερλή, με την πλευρά του παρουσιαστή να ισχυρίζεται ότι δεν συμμετέχει πλέον στο εγχείρημα και απλώς χρησιμοποιούν το όνομα και το πρόσωπό του. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά ως μάρτυρας υπέρ του εμφανίστηκε η σύζυγός του Ελενα Τσαβαλιά.

«Είμαι η σύζυγος του κ. Σεφερλή. Εξακολουθεί να είναι εταίρος αλλά έχει αποχωρήσει χρόνια γιατί διαφωνεί με τον τρόπο διαχείρισης. Οι αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα ανακοινώνουν ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται σε αυτό το χώρο, πράγμα αληθές. Η εταιρία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το όνομά του και τη μορφή του στη σελίδα της, επιδιώκοντας να προσελκύσει κόσμο. Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα μεταξύ τους. Γι’ αυτό θέλησε να αποχωρήσει. Δεν ξέρω αν η εταιρία έχει υποστεί ζημιά, αλλά έχει υποστεί ο ίδιος γιατί τον σταματούν συνεχώς στο δρόμο και του λένε για τον παιδότοπο παράπονα. Δεν έχει πρόθεση να κάνει άλλο παιδότοπο, αλλά έχει ήδη σπιλωθεί το όνομά του», ανέφερε η κ. Τσαβαλιά στο δικαστήριο.

Στο επιχείρημα της εταιρίας σχετικά με τη μη διαγραφή υβριστικών ή δυσφημιστικών σχολίων κάτω από τις ανακοινώσεις του, η σύζυγός του εξήγησε ότι ποτέ δεν διαγράφει σχόλια κανενός και δεν μπορεί να είναι υπόλογος για όσα γράφουν άλλοι. «Ο κόσμος τού λέει “εμείς ήρθαμε για σένα στον παιδότοπο και εσύ δεν ήσουν”. Του λένε “κανόνισα να κάνω πάρτι για το παιδί μου και δεν ήσουν”. Οπότε έπρεπε να το πει ότι έχει αποχωρήσει. Αυτά τα χρόνια που ήταν μέσα στην εταιρία είχε μόνο ζημιά. Ο λογιστής μας αυτό λέει. Εχει να πάει δύο χρόνια εκεί ο κ. Σεφερλής», υποστήριξε η ηθοποιός και δέχτηκε ερωτήσεις από το δικηγόρο των αντιδίκων.

– Δικηγόρος: Η απουσία του προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία;

– Μάρτυρας: Οχι, οι άλλοι δύο εταίροι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μαζί.

– Δ.: Γιατί πρέπει κάποιος να κάνει αναρτήσεις και δεν φεύγει απλώς με νόμιμο τρόπο;

– Μ.: Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί με τρόπο που να είναι άμεσος.

– Δ.: Γιατί ο κ. Σεφερλής πήρε το 45%, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος;

– Μ.: Εβαλε τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 45%.

– Δ.: Ναι, μήπως γιατί έχει δώσει το όνομα;

– Μ.: Oχι, γιατί έχει δώσει τα χρήματα.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2012 και ο Μάρκος Σεφερλής ήταν ένας από τους τρεις συνεταίρους με 45%, ενώ από 35% και 20% έχουν οι άλλοι δύο.

«Ο τίτλος ήταν “Σέφερλαντ” από τον κ. Σεφερλή. Από αυτά που λέει, πλέον, καταλαβαίνω ότι θέλει να αποχωρήσει. Εχει προβεί σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λέει ότι δεν ασχολείται με τον παιδότοπο. Και δεν συμμετέχει στην εταιρία. Στα σχόλια από κάτω τού γράφουν ότι δεν πρέπει να λέγεται “Σέφερλαντ” τότε. Ο Σεφερλής έχει πάψει να εμφανίζεται εδώ και 4 χρόνια. Στις αρχές ερχόταν για να μαζέψουμε κόσμο. Τα σχόλια που γίνονταν από κάτω θίγουν την εταιρία. Είναι κακή διαφήμιση. Εξαιτίας των αναρτήσεων έχει πέσει η επισκεψιμότητα. Εχει πολλούς ακόλουθους και επηρεάζει. Οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους λόγω του ονόματος του Σεφερλή», υποστήριξε υπάλληλος της εταιρίας που ήρθε να καταθέσει στο δικαστήριο.

Η ανάρτηση του Μάρκου Σεφερλή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ζημιά μου είναι πολύ μεγάλη, δεν πηγαίνω χρόνια και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το όνομά μου».

Αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι «την επωνυμία την έχουν κατοχυρώσει και ο Σεφερλής πήρε 45% γιατί έδωσε το όνομά του, αλλιώς δεν θα έπαιρνε τέτοιο ποσοστό». Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν σχόλια που αναφέρουν «θα φέρω μπράβους» ή «δεν θα κάνω εκεί το πάρτι μου», ενώ υπήρξε και δημοσίευση περιοδικού για το θέμα, με την πλευρά του ηθοποιού να αρνείται ότι έκανε ουδέποτε δηλώσεις.

Αν και η εταιρία έχει βγάλει το πρόσωπο του Μάρκου Σεφερλή από τη μαρκίζα του παιδότοπου, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, παρέμενε η φωτογραφία του στο site, οπότε δημιουργείτο μπέρδεμα με τους πελάτες.

«Προσκομίζω φωτογραφίες που στο site είναι οι φωτογραφίες του. Κάνουν κατασκηνώσεις στο “Σέφερλαντ” και υπάρχει παντού ο κ. Σεφερλής», είπε ο συνήγορός του, με την εταιρία να δεσμεύεται ότι θα αφαιρεθεί άμεσα η φωτογραφία. Ωστόσο, το ζήτημα του ονόματος του παιδότοπου, που αποτελεί ένα ακόμη πεδίο διαμάχης, θα κριθεί από το δικαστήριο, καθώς ναι μεν το «Σέφερλαντ» παραπέμπει φανερά στον ηθοποιό, αλλά από την άλλη το όνομα είναι κατοχυρωμένο από την εταιρία.

 

Το διαβάσαμε στο eleftherostypos

Θεματολογία

"Συνομιλία στο Φως" (ταξίδια -προορισμοί) Αιχμηρά ανέκδοτα Αξιοθέατα Απαντήσεις στα γιατί σας Αποσπάσματα από βιβλία Αρχαία Ελλάδα Άρωμα Κρήτης Αστρολογία Αυτό το ήξερες; Αφιερώματα Βιβλιοπαρουσιάσεις / Κριτικές Βίντεο Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γιατί το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία!!! Γράφουν... Διατροφικά και Θεραπευτικά Διάφορα- ενδιαφέροντα Διεθνή Έγραψαν για μένα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις Κρήτη Ειδήσεις με Νόημα και Ομορφιά Ειδήσεις που δεν πρέπει να περνανε απαρατήρητες ΕΙΚΟΝΕΣ εικόνες με Νόημα από το διαδίκτυο Είπαν και έγραψαν Εκδηλώσεις Έκτακτες ειδήσεις Ελεύθερη ώρα Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός Ελληνική γλώσσα Ενημέρωση- Έρευνα- Διάφορα επιστημονικά... Επικαιρότητα Επικαιρότητα - Απόψεις Επικήδειος Λόγος Επιλεγμένα άρθρα από τις εφημερίδες και μπλοκ Εποχιακά Εργασιακά Ευζήν Ευχές Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι Η σκέψη της μέρας με μια όμορφη μουσική σύνθεση Η σφραγίδα της ημέρας Θεολογικά Θετική στάση Ζωής: Ιστορίες- παραμύθια με Νόημα Ιστορικές αναδρομές Κάθε μέρα μια μικρή σκέψη Καιρός Καλημερίσματα Καλημερίσματα- προβληματισμοί Καλό απόγευμα Καλωσορίσματα στους Αναγνώστες του Ιστολογίου μου Κινητές εικόνες Κοινωνικά Λαογραφικά Λόγια ενθάρρυνσης Λόγια Σοφίας Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ Μεγάλοι ποιητές Μεγάλων λόγια Μεγάλων ποιήματα Μεγάλων ποίηση Μουσικά θέματα Νέα Τάξη Πραγμάτων Νεοέλληνες σύγχρονοι στιχουργοί Νεοέλληνες / Σύγχρονοι ποιητές Ο Λόγος της μέρας Οι απόψεις μου Οι σκέψεις μου Οι στίχοι της μέρας Οι συμβουλές μας Οικονομία όμορφες ιστοριούλες Ομορφιά Παγκόσμια ημέρες: Παιδεία – σχολείο μαθητές-φοιτητές-στατιστικά Παιδεία- εκπαίδευση Παράξενα-Περίεργα- Δημοφιλή Περιβάλλον Περιοδικό Λάχη Πνευματικά λόγια Ποιήματα- προσωπικές στιγμές -σκέψεις μου ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… που μου αρέσουν Προσευχές Πρωτοχρονιάτικα Σαν σήμερα Σήμερα γιορτάζουν Σπίτι- Οικογένεια- Γυναίκα-Άνδρας- Παιδιά Συγκινητικά λόγια Συνεντεύξεις Συνταγές- Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική Τα βιβλία μου Τα βίντεό μου Τα καλύτερα από το διαδίκτυο- όμορφες ιστοριούλες Τα καλύτερα του διαδικτύου Τα ποιήματα μου Τα ποιήματά μου Τέχνες- Γράμματα_ Μουσική- Πολιτισμός- Διάφορα Τεχνολογία της Ρένας Τζωράκη Το γνωμικό της ημέρας με αφορμή την επέτειο γεννήσεως ή θανάτου του αναφερόμενου… Το εδάφιο της ημέρας Το κήρυγμα της ημέρας Το ποίημα της μέρας τρυφερές Καληνύχτες Ύμνοι Φιλελληνικά θέματα Φωτογραφήματα Φωτογραφίες-εικόνες Φωτογραφικά αποφθέγματα Φωτοποιήματα της ημέρας Χαικού χιουμοριστικά Χρήσιμα- Μικρά μυστικά Χρόνια πολλά Ψήγματα Σοφίας Eιδήσεις Eυζήν Mεγάλοι ποιητές Recent Posts Tα ποιήματά μου