Λυδία, το όνομά σου προέρχεται από την αρχαία χώρα της Μικράς Ασίας, Λυδία ή κατά τον Όμηρο «Μαιονία».
Το όνομά της είναι αρχαίο και προέρχεται από το αρχαίο lada που σημαίνει γυναίκα ή σύζυγος.
Το όνομά σου , ηχεί τόσο όμορφα στο αυτί, αλλά και διαθέτει και μεγάλη δυναμική από την πλευρά της αριθμολογίας. Ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 3 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία ευχάριστη και επικοινωνιακή γυναίκα που διψάς για ζωή! Διαθέτεις κοφτερό μυαλό και ρουφάς σαν σφουγγάρι κάθε νέα γνώση. Στη ζωή σου αναζητάς την περιπέτεια, την δράση, σου αρέσουν οι εμπειρίες και θέλεις όσο μπορείς να αναπτύσσεις τις γνώσεις σου και να διασκεδάζεις. Έχεις έναν μεγάλο κοινωνικό κύκλο και είσαι αρκετά αγαπητή στο περιβάλλον σου.
Είναι προσωπικότητα ήρεμη, απαλή και ευγενική στους τρόπους, διακριτική, καλοδιάθετη με ρομαντική και γαλήνια διάθεση.
Διαθέτει μια έμφυτη ευγένεια , με καλούς τρόπους, είναι δραστήρια και εργάζεται ακούραστα ,σαν εργατικό μελίσσι και ταυτόχρονα φροντίζει το σπίτι της, τον σύντροφό της και τα παιδιά της. χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης «super woman».
Το μεγάλο σου ταλέντο είναι ο γραπτός και ο προφορικός σου λόγος, αφού ξέρεις και χειρίζεσαι με πολύ καλό τρόπο τις λέξεις, γίνεσαι κατανοητή και έχεις μεταδοτικότητα.
Λίγα λόγια για την Λυδία λίθος:
Η λυδία λίθος είναι η κοινή ονομασία του μαύρου χρώματος, πετρώματος, που το όνομα του οποίου προέρχεται από τη Λυδία της Μ. Ασίας , από όπου την εισήγαγαν οι Έλληνες της αρχαιότητας.
Συγκεκριμένα είναι είδος βασάλτη ,δηλαδή σκληρού πετρώματος που ετυμολογικά προέρχεται από την λέξη βάσανος . Με την χρήση της Λυδίας λίθου μπορεί να εξακριβωθεί η περιεκτικότητας ενός κράματος σε χρυσό.
Αυτή την μαύρη πέτρα , οι αρχαίοι Έλληνες την εύρισκαν στο όρος Τμώλος της Λυδίας στη Μικρά Ασία. Αν χαράξουμε πάνω στη λυδία λίθο ένα ίχνος (γραμμή) με ένα χρυσό αντικείμενο, μπορούμε να προσδιορίσουμε την περιεκτικότητα του αντικειμένου σε χρυσό (δηλαδή τα καράτια).
Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται και σήμερα., για την εύρεση της περιεκτικότητας των κραμάτων χρυσού. Ενδιαφέρον είναι ότι από το όρος Τμώλος πήγαζε ο χρυσοφόρος ποταμός Πακτωλός. Οπότε να υποθέσουμε ότι αφού μάζευαν το χρυσάφι από τον Πακτωλό, έκαναν και έναν έλεγχο, με την λυδία λίθο που έβρισκαν εκεί δίπλα. Η λυδία λίθος είναι μία ποικιλία μικροκρυσταλλικού χαλαζία, ένα είδος μαύρου ίασπη.
Με το όνομα λυδία λίθος,
υπάρχουν αναφορές σε κάποιους αρχαίους συγγραφείς, στον Θεόφραστο και στον Ησύχιο. Σε κάποιους άλλους συγγραφείς, στον Πλίνιο, στον Θεόφραστο, στον Πολυδεύκη, και στον Πλάτωνα (Γοργίας) έχει την ονομασία βάσανος, ή βασανίτης λίθος, ή βασανίζουσα λίθος, (basalte ή basanite) λόγω της δοκιμασίας στην οποία υπέβαλλαν το κράμα χρυσού, για να αποκαλύψει την περιεκτικότητα του σε καράτια. Τέλος η ονομασία «μεχέγκι» (τουρκικά mehek), χρησιμοποιείτο από τους παραδοσιακούς Έλληνες χρυσικούς του 18ου και 19ου αιώνα.
1 Σχόλια
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΑ ! Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ blog ΣΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΚΑΙ "ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" !