Υλικά που θ θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο:
• 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε
μπαστουνάκια και βρασμένα
• 500 γρ αλεύρι
• 8 γρ μαγιά (ένα φακελάκι)
• 1 πρέζα ζάχαρη
• νερό όσο χρειαστεί για τη ζύμη (όπως
για λουκουμάδες)
• 1 1/2 κγ αλάτι
Υλικά για την γλυκόξινη σάλτσα:
• πιπεριά κόκκινη-πράσινη-πορτοκαλί
κομμένα καρέ
• 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
• 2 καρότα σε ροδέλες λεπτές
• 1 κούπα ξύδι
• 1 κούπα ζάχαρη
• ½ κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
• ½ κούπα χυμό ανανά
• ½ κούπα σάλτσα τομάτας
• 1 κουταλιά αλάτι
• 2 κουταλάκια κόρν φλάουερ
Εκτέλεση
• Φτιάχνουμε τον χυλό και τον
σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει
• Βράζουμε το κοτόπουλο και το
βάζουμε στην άκρη
• Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της
σάλτσας και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κόρν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο
νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει
• Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο λάδι
τα λαχανικά
• Βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε
κατσαρόλα και τηγανίζουμε το κοτόπουλο αφού το βουτήξουμε στον χυλό
• Όταν τελειώσουμε με το κοτόπουλο,
το ρίχνουμε στα λαχανικά και προσθέτουμε την γλυκόξινη.
0 Σχόλια