Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια μας al dente .
Αλείφουμε το πυρέξ με αρκετό λάδι και
βάζουμε ένα στρώμα φρυγανιάς, ώστε να καλυφθεί όλο το πυρέξ.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα, τα αυγά,
την φέτα και το γκούντα (κρατάμε λίγο για να πασπαλίσουμε το φαγητό μας στο
τέλος ώστε να κάνει κρούστα), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε και τα μακαρόνια
στο μπωλ και ανακατεύουμε πάλι.
Απλώνουμε τα υλικά πάνω από την
φρυγανιά, ισιώνουμε με ένα κουτάλι τα μακαρόνια και προσθέτουμε ένα λεπτό
στρώμα φρυγανιάς.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο, έως ότου
ροδίσει).
Όταν η πίτα μας ψηθεί, την αφήνουμε
να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Tips:
• Αν θέλουμε ανοίγουμε 2 ελαφρώς
χοντρούτσικα φύλλα και τα βάζουμε ένα πάνω και ένα κάτω αντί για την φρυγανιά.
• Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να
βάλουμε ένα ποτήρι γάλα και ένα πακέτο κρέμα γάλακτος.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυριά
θέλουμε αλλά και να προσθέσουμε και κομματάκια ζαμπόν – γαλοπούλας.
Πηγή: spitikessyntages.gr
0 Σχόλια