Υλικά συνταγής
κολοκύθια: 12 μεγάλα
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ρύζι: 12 κουταλιές της σούπας, κοφτές
μανιτάρια: 300 γρ.
ντοματάκι κονσέρβας ψιλοκομμένο: 4 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού
κύβος λαχανικών: 1
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
φρυγανιά τριμμένη: 1-2 κουταλιές της σούπας (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις άκρες από τα κολοκύθια, τα καθαρίζετε και με το ειδικό
εργαλείο αφαιρείτε τη σάρκα, αφήνοντας λίγη στη μια τους άκρη για να εμποδίζει
τη γέμιση να βγει. Τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε όρθια για να αποβάλουν τα
υγρά τους.
Ζεσταίνετε στο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε αρχικά τα
κρεμμύδια, μέχρι να μαραθούν, και στη συνέχεια τα μανιτάρια ψιλοκομμένα
συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Κατόπιν ρίχνετε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια, τα
ντοματάκια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον κύβο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για
3’-4’ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού το δυόσμο και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα
κολοκυθάκια με το μείγμα ρυζιού-μανιταριών (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα
διογκωθεί με το ψήσιμο) και τα σκεπάζετε με τα «καπάκια» τους. Τα τοποθετείτε
σε ένα ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με
λίγη φρυγανιά. Σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε τα κολοκυθάκια στους
180 °C για 50'-55' ξεσκεπάζοντας προς το τέλος.
Πηγή: icookgreek.com
0 Σχόλια