ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ! ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ με ΜΠΙΚΙΝΙ και γιωτ αποσπούν την προσοχή των Ελλήνων στρατιωτών!

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ! ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ με ΜΠΙΚΙΝΙ και γιωτ αποσπούν την προσοχή των Ελλήνων στρατιωτών!



Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει  ότι οι Τούρκοι μας κατασκοπεύουν με ένα μοντέρνο τρόπο, που όυτε καν θα μπορούσε να το συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό!
Θυμίζει περισσότερο σενάριο κατασκοπικής ταινίας. Κι όμως, δεν είναι. Είναι τα τερτίπια των Τούρκων στη Ρω το τελευταίο διάστημα. Ο τρόπος που τα «γεράκια» της Άγκυρας επέλεξαν να στείλουν σε… άλλο επίπεδο την έννοια του καμουφλάζ για να μπορέσουν να κατασκοπεύσουν και να καταγράψουν τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο ακριτικό νησί.
Συγκεκριμένα προκειμένου η Άγκυρα καταγράφει και να κατασκοπεύσει την σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της στρατιωτικής δύναμης στο νησί τους προηγούμενους μήνες είχαν προσεγγίσει πολυτελή σκάφη αναψυχής που έδεναν στις ακτές του.
Πάνω στα υπερμεγέθη πλωτά εκτός από το έμμισθο πλήρωμα, βρίσκονταν πολυάριθμοι επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και γυναίκες σχεδόν με αδαμιαία περιβολή , οι οποίες ήταν Τουρκάλες και κάποιες ξανθές καλλονές που ισχυρίζονταν ότι είναι σουηδικής καταγωγής και ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην περιοχή!
Πάνω από το πολυτελές σκάφος υπερίπτατο ένα drone, μεγάλου μεγέθους.
Το συγκεκριμένο τετρακόπτερο κατέγραφε εικόνα από το νησί, την οποία -όπως συμπέραιναν-με ασφάλεια αναμετέδιδαν ζωντανά σε άγνωστο κέντρο.
Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μοναδικό, καθώς οι επισκέψεις πολυτελών σκαφών, με την ίδια...σύνθεση καταγράφηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε όλες τις περιπτώσεις ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δεδομένων, του ευαίσθητου, εθνικά χώρου.
Συνεπώς η Ρω βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της Άγκυρας τα οποία της τα χαλάει η παρουσία της ελληνικής φρουράς ακριβώς όπως έγινε και στην νήσο Παναγιά στο σύμπλεγμα των Οινουσσών.
Εκεί πέρσι σχεδιάζονταν μια αποβατική ενέργεια από την Τουρκία κατά την διάρκεια των πασχαλινών ημερών με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί μικρή στρατιωτική δύναμη προς αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου.
Γνωρίζετε για την παραβίαση στην ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ;

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του newsit.gr, ο δημοσιογράφος  Γιώργος Παπακωνσταντίνου:

Το συμβάν έγινε πριν μερικές ημέρες και πάλι στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, αυτή τη φορά στη νησίδα Στρογγύλη, η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του συμπλέγματος.

Στο περιστατικό αυτό πρωταγωνίστησε ένα πολεμικό πλοίο των Τούρκων το οποίο έκανε την εμφάνισή του και δεν ακολούθησε τη… συνήθη πορεία. Δεν έκανε δηλαδή μια απλή διέλευση με ελαφρά παραβίαση των ελληνικών υδάτων. Το τουρκικό πολεμικό αυτή τη φορά μπήκε στα ελληνικά ύδατα και… έδεσε. Για την ακρίβεια παρέμεινε παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επί δύο ώρες.



Το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εστία δεν ήρθε ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Η πληροφορία γίνεται τώρα γνωστή, μετά το περιστατικό στη Ρω, όταν η φρουρά χρειάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές.
 Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί απο το 1977, όταν η φρουρά του Φαρμακονησίου είχε χρησιμοποιήσει πυρά κατά τουρκικού υποβρυχίου το οποίο είχε παραβιάσει τα ελληνικά ύδατα.

Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει χρίση πυρών από την ελληνική πλευρά για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’70 δείχνει ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το γεγονός δε ότι οι Τούρκοι άρχισαν να κάνουν αυτού του είδους τις κινήσεις στο σύμπλεγμα της Μεγίστης δείχνει ότι και η Άγκυρα έχει επιλέξει νέα τακτική κάνοντας περίεργες ενέργειες στην περιοχή, όπου πρέπει να σημειωθεί μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.






 Πηγές:  pronews.gr, newsit.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια