Μια από τις γλυκές γεύσεις των παιδικών μας χρόνων είναι η μερέντα!
Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε,
λοιπόν,
250 γρ. κακάο
4 ποτήρια ζάχαρη ή εναλλακτικά 4
ποτήρια σιρόπι αγαύης για μια πολύ πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες εκδοχή
της
2,5 ποτήρια γάλα αμυγδάλου
2 βανίλιες
200 γρ. φουντούκια ψημένα
2 κ.σ. ταχίνι, προτιμήστε ολικής
άλεσης χωρίς προσθήκη αλατιού.
Πως θα παρασκευάσετε τη νηστίσιμη,
αλάδωτη μερέντα:
Καταρχάς, περνάτε από το μπλέντερ τα
φουντούκια.
Ακολούθως, ρίχντετε όλα τα υλικά σε
μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά.
Αφού τα υλικά σας πάρουν μια βράση,
το μείγμα σας θα αρχίσει να πήζει λιγάκι. Το ανακατεύετε το κατεβάζετε από τη
φωτιά και είναι έτοιμο να το αδειάσετε στο βαζάκι σας.
Φυσικά, μην κλείσετε το βαζάκι, μέχρι
η μερέντα σας να κρυώσει.
Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, φτιάξατε
νηστίσιμη, αλάδωτη μερέτνα!
Και μια μικρή συμβουλή για το τέλος. Μπορείτε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό εσείς προτιμάτε.
Και μια μικρή συμβουλή για το τέλος. Μπορείτε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό εσείς προτιμάτε.
0 Σχόλια