Εύκολη και γρήγορη συνταγή
ιδανική....για τους αρχάριους!!!
θα χρειαστούμε:
1 κότα τεμαχισμένη σε 4 ή σε 6
κομμάτια
1 κουτάκι μπύρας 330ml
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
ρίγανη
διαδικασία:
Πλένουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου
και
τα σκουπίζουμε επιμελώς με
απορροφητικό χαρτί. Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί
ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει ένα ροζέ χρώμα και απ' τις δύο
πλευρές. Προσθέτουμε τη μπύρα και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει
βράση κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τ΄αφήνουμε να βράσει
μέχρι να μαλακώσει το κρέας περίπου
50΄. Στο τέλος προσθέτουμε ρίγανη, συμπληρώνουμε με αλάτι αν χρειαστεί και αφού
μείνει με το λάδι του τ΄αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει και από τις δυό πλευρές.
Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!!!
Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές...στο
φούρνο, με πουρέ, με ρύζι κατά προτίμηση συνδυασμένο με λαχανικά ή με
ζυμαρικά...
ΚΑΛΗ σας ΟΡΕΞΗ!!!
Πηγή: thegastrin.blogspot.com
0 Σχόλια