Υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας
σε μόλις 15 λεπτά;
Κι όμως, υπάρχει!
Το μόνο που χρειάζεστε είναι
πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι με νερό.
Τοποθετείτε το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και το σφραγίζετε.
Βάζετε το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει στους 60οC, τοποθετείτε μέσα και τα
σακουλάκια με το κρέας, σβήνετε το μάτι και σκεπάζετε με το καπάκι της
κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!
Όσο για τον κιμά, ιδανικά πριν τον
καταψύξετε, τον χωρίζετε σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζετε να λεπτύνουν σαν
πλάκες και τα τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει
απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το
αγοράζετε από το κρεοπωλείο.
Πηγή: onmed
0 Σχόλια