-Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες;

-Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες;




 Το μείγμα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι και αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε στραγγίσει τα κολοκυθάκια.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα (από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)

130 γρ. φέτα, τριμμένη

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Ξύσμα από 1 lime

½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

50 - 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Αλάτι

Πιπέρι

1 κρόκο αυγού

30 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο



Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού:

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Χυμό & ξύσμα από 1 lime

10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο



Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τρυπητό μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε αλάτι. Πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και ανακατεύουμε παράλληλα ώστε να αναμειχθεί καλά το αλάτι. Τοποθετούμε πάνω από τα κολοκυθάκια ένα βαρύ πιάτο ώστε να τα πιέζει και αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.

2Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
3Αφού έχουν στραγγίσει τα κολοκυθάκια, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα δύο τυριά, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα από το lime, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, τον κρόκο, τη φρυγανιά, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να δέσει το μείγμα.
4Παράλληλα ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
5Μόλις σφίξει το μείγμα το βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπαλάκια βάρους 25 – 30 γρ. (στο μέγεθος ενός καρυδιού) και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέσα σε αρκετό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
6Μόλις ετοιμαστούν, στραγγίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού.


Πηγή: giorgostsoulis.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια