Χρησιμοποιούμε λευκά κρεμμύδια ώστε να κάνουμε
τη σούπα μας πιο γλυκιά.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. Καρότα, κομμένα
στη μέση και σε ροδέλες
250 γρ. Γλυκοπατάτα,
καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 Μέτριο λευκό
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. Σκόρδο,
ψιλοκομμένες
5 κλ. Θυμάρι, μόνο τα
φύλλα ψιλοκομμένα
30 γρ. Φρέσκο τζίντερ,
ψιλοκομμένο
700 ml. Ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε μια βαθιά
κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα καρότα, τις
γλυκοπατάτες και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε
το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για
2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε το ζωμό
λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε καπακώνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και
σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Αδειάζουμε σε δόσεις το
περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια μιας κουτάλας στο multi και το πολτοποιούμε.Κάθε
δόση που πολτοποιούμε την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλαμβάνουμε την
ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια για να της
δώσουμε βελουτέ υφή ,την περνάμε από σίτα μαγειρικής, αδειάζοντας την σε μία σουπιέρα.
Σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: giorgostsoulis.com
0 Σχόλια