ΩΣΗΕ: Κεφάλαιο 13 με όμορφες εικόνες από το Λογοτεχνικό περιβόλι της Ρένας Γ. Τζωράκη.

ΩΣΗΕ: Κεφάλαιο 13 με όμορφες εικόνες από το Λογοτεχνικό περιβόλι της Ρένας Γ. Τζωράκη.






Ωσηέ Κεφ. 13



1 Όταν ο Εφραϊμ μιλούσε με τρόμο, αυτός υψώθηκε στον Ισραήλ· και όταν αμάρτησε σχετικά με τον Βάαλ, τότε πέθανε.



2 Και τώρα αμαρτάνουν περισσότερο και περισσότερο, και έκαναν για τον εαυτό τους χωνευτά από το ασήμι τους, είδωλα σύμφωνα με τη φαντασία τους, όλα αυτά [είναι] έργο τεχνιτών· αυτοί λένε γι’ αυτά: Οι άνθρωποι που θυσιάζουν ας φιλήσουν τα μοσχάρια.



3 Γι’ αυτό, θα είναι σαν πρωινό σύννεφο, και σαν δρόσος τής αυγής, που φεύγει, σαν λεπτό άχυρο, που το φυσάει ο άνεμος από το αλώνι, και σαν καπνός από την καπνοδόχο.



4 Όμως, εγώ [είμαι] ο Κύριος ο Θεός σου από τη γη τής Αιγύπτου· και άλλον θεό, εκτός από μένα, δεν θα γνωρίσεις· επειδή, δεν υπάρχει άλλος σωτήρας εκτός από μένα.



5 Εγώ σε γνώρισα μέσα στην έρημο, σε άνυδρη γη.



6 Σύμφωνα με τις βοσκές τους, έτσι χόρτασαν· χόρτασαν, και υψώθηκε η καρδιά τους· γι’ αυτό με λησμόνησαν.



7 Γι’ αυτό, θα είμαι σ’ αυτούς σαν λιοντάρι· σαν πάρδαλη θα [τους] παραμονεύω στον δρόμο.



8 Θα τους συναντήσω σαν αρκούδα, που στερήθηκε τα παιδιά της, και θα διασπαράξω το περίφραγμα της καρδιάς τους, και θα τους καταφάω εκεί σαν λιοντάρι· άγριο θηρίο θα τους κατασπαράξει.



9 Απολέστηκες, Ισραήλ· όμως, σε μένα [είναι] η βοήθειά σου.



10 Πού [είναι] ο βασιλιάς σου; Πού; Ας σε σώσει τώρα σε όλες σου τις πόλεις· και πού είναι οι κριτές σου, για τους οποίους είχες πει: Δώσε μου βασιλιά και άρχοντες;



11 Σου έδωσα βασιλιά μέσα στον θυμό μου, και [τον] αφαίρεσα μέσα στην οργή μου.



12 Η ανομία τού Εφραϊμ [είναι] δεμένη ολόγυρα· η αμαρτία του αποταμιευμένη.



13 Πόνοι σαν εκείνη που γεννάει θάρθουν επάνω του· είναι γιος ασύνετος· επειδή, δεν [είναι] καιρός να στέκεται στο άνοιγμα της μήτρας.



14 Θα τους ελευθερώσω από το χέρι τού άδη· θα τους σώσω από τον θάνατο. Θάνατε, πού [είναι] ο όλεθρός σου; Άδη, πού [είναι] η φθορά σου; Η μεταμέλεια θα κρύβεται από τα μάτια μου.



15 Αν κι αυτός στάθηκε καρποφόρος ανάμεσα στους αδελφούς του, όμως θάρθει ανατολικός άνεμος, ο άνεμος τού Κυρίου θα ανέβει από την έρημο, και οι βρύσες του θα εκλείψουν, και θα καταξεραθεί η πηγή του· αυτός θα αρπάξει τον θησαυρό όλων των επιθυμητών σκευών [του].



16 Η Σαμάρεια θα αφανιστεί· επειδή, αποστάτησε από τον Θεό της· θα πέσουν με ρομφαία· τα νήπιά τους που θηλάζουν, θα συντριφτούν, και όσες [είναι] έγκυοι, θα διασχιστούν.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια