Πέθανε σε ηλικία 73 ετών , ο δικηγόρος και πολιτικός Αντώνης Βγόντζας!

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών , ο δικηγόρος και πολιτικός Αντώνης Βγόντζας!





Σε ηλικία 73 ετών,
έφυγε από την ζωή ,
ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός
Αντώνης Βγόντζας
.

Είχε διατελέσει διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία κυβέρνησή του (1993 - 1996), γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ και νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Βγόντζας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. 
Καταγόταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το χωριό Καπίστρι (νυν οικισμός Σταυρού) Ιεράπετρας του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου. 
Σπούδασε νομικά, οικονομικά και οικονομικά μαθηματικά στην Αθήνα, την τότε Δυτική Γερμανία και τη Φινλανδία και ξεκίνησε να ασκεί τη δικηγορία από το 1971.

 




Συγκίνηση στη Βουλή


Σε κλίμα συγκίνησης για την απώλεια του Αντώνη Βγότζα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε το λόγο προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και να εκφράσει την οδύνη του.
Συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπενθυμίζοντας τους αγώνες του Αντώνη Βγότζα για την δημοκρατία.

Συλλυπητήρια εξέφρασε η ΝΔ δια του Νίκου Δένδια και το ΚΚΕ με τον κ. Θανάση Παφίλη.

Φώφη Γεννηματά: Εχασα έναν αγαπημένο άνθρωπο, έναν αδελφό

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε την οδύνη της για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα.

«Είμαστε συντετριμμένοι. Χάσαμε τον Αντώνη Βγόντζα, έναν σπουδαίο άνθρωπο, ιστορικό στέλεχος της παράταξής μας και κορυφαίο νομικό. Ο δημοκρατικός κόσμος θρηνεί την απώλεια ενός ανυποχώρητου δημοκράτη. Εγώ προσωπικά έχασα έναν αγαπημένο άνθρωπο, έναν αδελφό. Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Θα μας εμπνέει πάντα η προοδευτική του σκέψη, οι αγώνες του για τη Δημοκρατία, το πάθος του για τη δικαιοσύνη και η ασίγαστη φλόγα για τη δημιουργία ως το τέλος της ζωής του. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Πόπη και στους δικούς του ανθρώπους», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Γιώργος Παπανδρέου: Καλό σου ταξίδι

Τον Αντώνη Βγόντζα αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας λόγο για έναν «καλό φίλο και σύντροφο» και για έναν «σπουδαίο επιστήμονα και αγωνιστή κατά της χούντας των συνταγματαρχών».

Ευάγγελος Βενιζέλος: Έφυγε μαχόμενος

Έφυγε μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή, ανέφερε στην συλλυπητήρια δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ο Αντώνης Βγόντζας έφυγε μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή. Με την πένα στο χέρι, γράφοντας ακατάπαυστα, αγωνιζόμενος για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου. Η επιλογή του, από τη νεαρή του ηλικία, ήταν να δαπανήσει τη ζωή του στη συλλογική προσπάθεια για τον Τόπο και τη Δημοκρατική Παράταξη. Μπήκε μπροστά, με προθυμία, σε όλα τα δύσκολα. Ευτυχώς πρόλαβε να κρατήσει στα χέρια του το συγγραφικό κύκνειο άσμα του, το βιβλίο του για τη Μεταπολίτευση και την κρίση. Δεν πρόλαβε όμως να εκπροσωπήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λασίθι, στη Βουλή των Ελλήνων, όπως το επιθυμούσε βαθειά και όπως του άξιζε.

Αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη τον συγκροτημένο και μαχητικό δικηγόρο, τον μελετητή του δικαίου, τον έγκυρο αναλυτή των θεσμικών προβλημάτων της χώρας, τον πάντα διαθέσιμο φίλο, τον τρυφερό άνθρωπο και εύχομαι κουράγιο στη σύζυγο, τα αδέλφια του και όλους τους δικούς του.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια