Ένα εξαιρετικά νόστιμο
νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ, για να απολαύσετε το αγαπημένο σας κέικ και να μη
το στερηθείτε ούτε της μέρες της νηστείας. Μια πανεύκολη, για αρχάριους, απλή,
δεν απαιτείτε καν μίξερ, και γρήγορη συνταγή της Betty Crocker (προσαρμοσμένο
από εδώ) για ένα τέλειο κέικ, για μικρούς και μεγάλους, για να συνοδεύσετε το
αφέψημά σας για όλες τις περιπτώσεις. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 γεμάτες κ.σ. κακάο σκόνη
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1 κοφτό κ.γ. ξύδι
3 κ.σ. σπορέλαιο + επιπλέον για άλειμμα
ταψιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180
βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνετε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με
διάσταση βάσης 22×12 εκ. περίπου ή ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 ή
22 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν
πάουντερ, τη καστανή ζάχαρη, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύετε
καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνετε σε ένα ποτηράκι το ξύδι με λίγο νερό, προσθέτετε
τη σόδα, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ.
Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό, το σπορέλαιο
και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω
ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας φροντίζοντας να διανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη
την επιφάνεια.
Ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο
για 25-30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει
στεγνή και καθαρή. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 5-8 λ να σταθεί και
μετά το ξεφορμάρετε προσεκτικά σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει για 30 λ.
Μετά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) το κόβετε σε κομμάτια και
σερβίρετε.
Tip: Δεν χρησιμοποιείτε καθόλου το μπολ για τη
παρασκευή του κέικ, αλλά ρίχνετε τα υλικά, με τη σειρά που προαναφέρεται, απ
ευθείας στο ταψί, το οποίο ΔΕΝ έχετε λαδώσει, και παρασκευάζετε το κέικ
κατευθείαν μέσα στο ταψί που θα το ψήσετε.
Πηγή: sintayes.gr
0 Σχόλια