Μήπως ο κήπος της καρδιάς σου είναι γεμάτος ζιζάνια;

Μήπως ο κήπος της καρδιάς σου είναι γεμάτος ζιζάνια;




Μήπως ο κήπος της καρδιάς σου είναι γεμάτος ζιζάνια;

©
Επιμελείται και παρουσιάζει η Ρένα Γ. Τζωράκη.



Σαν θυγατέρες και γιοί του Υψίστου έχουμε έναν κηπουρό!

Τον Ιησού Χριστό!
Εκείνος θα καθαρίσει της καρδιάς μας τον κήπο, που είναι γεμάτος ζιζάνια…
Τι είναι όμως τα ζιζάνια;

Ζιζάνιο ονομάζουμε ένα φυτό που φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν.

Είναι τα  άχρηστα χόρτα που φυτρώνουν ανάμεσα σε άλλα καλλιεργούμενα φυτά και εμποδίζουν την ανάπτυξή τους.

Ένα φυτό που μας χαλάει όχι μόνο την αισθητική, αλλά μπορεί και να ζημιώσει τη χρήση και την οικονομική αξία της καλλιεργήσιμης γης. Έτσι, με τον ορισμό αυτό, κάθε φυτό θα μπορούσε να γίνει ζιζάνιο, ανάλογα με το χώρο και το χρόνο που αναπτύσσεται.
 Για παράδειγμα, ακόμα και οι υπέροχες ευωδιαστές τριανταφυλλιές θα μπορούσαν να είναι ζιζάνιο αν αναπτύσσονταν σε ένα χωράφι με λαχανικά. Πιο εύστοχα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζιζάνιο είναι ένα φυτό, του οποίου οι αρετές δεν έχουν ακόμα ανακαλυφτεί!



Γιατί μας κάνουν τη ζωή δύσκολη;

Τα ζιζάνια είναι επιζήμια για τις καλλιέργειες, αφού μειώνουν την ποιότητα και τις τελικές αποδόσεις αυτών, λόγω του ανταγωνισμού τους για φως, νερό και θρεπτικά στοιχεία. Για το λόγο αυτό, η καταπολέμηση των ζιζανίων είναι αναγκαία κι αυξάνει το κόστος της καλλιέργειας και της συγκομιδής αποτελώντας μια επίπονη διαδικασία. Επιπρόσθετα, τα ζιζάνια αποτελούν ξενιστές διάφορων εντόμων και εχθρών που προσβάλουν την κύρια καλλιέργεια και τα φυτά.

Ακανθώδη ζιζάνια:

Δεν έχουν καμία αξία, αλλά κλέβουν το χώρο, το νερό, το φως του ήλιου, και τις θρεπτικές ουσίες του εδάφους από τα φυτά. Όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο δύσκολο είναι να τα αποψιλώσεις.



Δεν είναι περίεργο που ο Ιησούς χρησιμοποίησε αυτή την αναλογία για τους κοσμικούς θησαυρούς και τις γήινες ανησυχίες που πνίγουν τον λόγο του Θεού στις καρδιές μας .

(Ματθ.ιγ:7, 22).



Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω.
Εάν τις αγαπά τον κόσμον, η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ·

Α’ Ιωάν.β:15

Αυτά είναι δυνατά λόγια... και αληθινά!



Ουδείς δύναται δύο κυρίους να δουλεύη· διότι ή τον ένα θέλει μισήσει και τον άλλον θέλει αγαπήσει, ή εις τον ένα θέλει προσκολληθή και τον άλλον θέλει καταφρονήσει. Δεν δύνασθε να δουλεύητε Θεόν και μαμμωνά.

Ματθ.ς:24

Αν καλλιεργήσουμε τα αγκάθια στις καρδιές μας, θα πνίξουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά μας σαν Χριστιανοί και δεν θα έχουμε ποτέ μια ώριμη πίστη.



Ακριβώς όπως ένας κηπουρός πρέπει τακτικά να βγάζει τα αγκάθια από τον κήπο του, έτσι κι εμείς πρέπει να τα αναγνωρίσουμε και να ξεριζώσουμε αυτά τα αγκάθια από τις καρδιές μας.

Με την δική μας δύναμη είναι αδύνατον , ας ζητήσουμε την βοήθεια του Κηπουρού της καρδιάς μας.
Του  Υψίστου , Τον Ζωντανό Θεό και Κύριο  των Δυνάμεων τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!



Πόσο πρόθυμος να ασχοληθείς με τον κήπο της καρδιάς σου σήμερα,
που μπήκε ένας νέος μήνας και να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή σου;









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια