Υλικά
2 πακέτα ιταλικά μπισκότα Mille Follie
Ζεστή Κρέμα:
3 ποτήρια γάλα
5 κ. σούπας ΓΕΜΑΤΕΣ (σαν βουνό) Corn flour
3 κ. σούπας ζάχαρη
Κρύα Κρέμα:
1 βούτυρο βιτάμ
2 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
συνταγής
Για την προετοιμασία της ζεστής κρέμας,
βράζουμε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνουμε 3 βανίλιες και ανακατεύουμε.
Το μυστικό είναι αυτή κρέμα, να βγει πολύ
σφικτή, αφού κρυώσει.
Για την κρύα κρέμα του μιλφέιγ μας, χτυπάμε
1 βιτάμ, 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά,
προσθέτουμε την ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) και ανακατεύουμε πολύ καλά να
γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Χτυπάμε μια σαντιγί Carte d'or ή Garni ή
δική μας.
Χωρίζουμε κατά μήκος τα μπισκότα στη μέση
και
στρώνουμε - μπισκότα -κρέμα - μπισκότα -
κρέμα- μπισκότα- σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
Το μυστικό στο μιλφέιγ είναι , να βγει
σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα μπισκότα , στρώνετε λίγες ώρες
πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
Σημειώσεις
συνταγής
Την επόμενη μέρα το
γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.
Πηγή: sidages.gr
0 Σχόλια