Η μεγάλη αμερικανίδα ηθοποιός Doris Day! πέθανε σε ηλικία 97 ετών!

Η μεγάλη αμερικανίδα ηθοποιός Doris Day! πέθανε σε ηλικία 97 ετών!



Παγκόσμια συγκίνηση για την Doris Day!
Έφυγε από την ζωή η θρυλική ηθοποιός της δεκαετίας του 60.
Η μεγάλη αμερικανίδα ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 97 ετών. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε το ίδρυμά της.

Η Ντόρις Ντέι η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός που μεσουράνησε την δεκαετία του 60 πέθανε σε ηλικία 97 ετών.



Σε ηλικία 97 ετών «έφυγε» από τη ζωή η θρυλική ηθοποιός της δεκαετίας του '60, Ντόρις Ντέι.

Το θάνατο της Αμερικανίδας ηθοποιού ανακοίνωσε το ίδρυμά της.



Η Ντόρις Ντέι γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1922 Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών και εκτός από διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια ήταν και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Η Ντέι ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια το 1939, ωστόσο το «Sentimental Journey» ήταν αυτό που εκτόξευσε την καριέρα της στα ύψη το 1945.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εικοσαετίας 1947-1967 ηχογράφησε πάνω από 650 τραγούδια και 31 δίσκους και έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες του 20ού αιώνα. Μεταξύ των πιο γνωστών τραγουδιών της βρίσκεται και το «Que Sera, Sera» («Whatever Will Be, Will Be»).

Η Ντόρις Ντέι γύρισε συνολικά 39 κινηματογραφικές ταινίες και αρκετές από αυτές θεωρούνται σήμερα κλασικά αριστουργήματα, όπως οι: «Ο Άνθρωπος που Γνώριζε Πολλά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Θα σε συναντήσω στα όνειρα μου», «Καλάμιτι Τζέιν» και «Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας» με τον Ροκ Χάντσον, όπου απέσπασε τη μοναδική υποψηφιότητα της για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η Ντόρις Ντέι είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε αποκτήσει μια κόρη.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην παραθαλάσσια πόλη Κάρμελ στην Καλιφόρνια με συντροφιά τις γάτες και τους σκύλους της, ενώ ήταν και ιδιοκτήτρια του πολυτελέστατου ξενοδοχείου Cypress Inn.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια