Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο
tip:
Βάζουμε το ξυνόγαλο, διότι βοηθά στο να
ανοίξουν οι πόροι του κοτόπουλου και ενισχύει τη γεύση από τα μπαχαρικά.
ΥΛΙΚΑ
4 στήθη κοτόπουλου, ανοιγμένα και
κομμένα στη μέση
100 ml. ξυνόγαλο
½ κ.γ. κρεμμύδι, ξερό
1 κ.γ. κοφτό πάπρικα καπνιστή
¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
4 αυγά, medium
280 γρ. καλαμποκάλευρο
120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
180 γρ. σιμιγδάλι
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα
μεγάλο μπολ και αδειάζουμε μέσα το ξυνόγαλο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και το
τζίντζερ. Αλατοπιπερώνουμε, φοράμε γάντια μιας χρήσης και ανακατεύουμε πολύ
καλά.
Τυλίγουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το
βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μόλις περάσουν 2 ώρες, αφαιρούμε το
μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα, σε 3 διαφορετικά πιάτα αδειάζουμε
το καλαμποκάλευρο, τα αυγά(ελαφρώς χτυπημένα) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά
μαζί με το σιμιγδάλι.
Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου, τα
περνάμε πρώτα από το καλαμποκάλευρο, ύστερα από τα αυγά και τέλος, στο μείγμα
με τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι.
Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε
ένα ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 20’-25’. Στα τελευταία 10’,
γυρνάμε τα σνίτσελ από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: giorgostsoulis.com
0 Σχόλια