Δεν θα το πιστέψετε!!!!
Κι όμως υπάρχουν
τρόφιμα που δεν πρόκειται να χαλάσουν
ποτέ, όσο χρόνια και να τα έχεις στα ντουλάπια σου!
Ακόμα και το χειρότερο σενάριο επιστημονικής
φαντασίας του Χόλιγουντ να γίνει πραγματικότητα εκείνα θα επιβιώσουν.
Αρκεί βέβαια να τα έχεις στα σωστά ταπεράκια/ βαζάκια!
Αρκεί βέβαια να τα έχεις στα σωστά ταπεράκια/ βαζάκια!
Καλό είναι λοιπόν να έχεις πάντα στο ντουλάπι σου τα εξής
τρόφιμα:
Λευκό ξύδι
Εξαιτίας της μεγάλης
οξύτητας που έχει το λευκό ξύδι δεν πρόκειται να πάθει ποτέ τίποτα. ΠΟΤΕ.
Στιγμιαίος
καφές
Μπορείς να λείψεις από
το σπίτι 2 χρόνια και να γυρίσεις να το βρεις μες στην σκόνη και την μούχλα
ΑΛΛΑ το σακουλάκι με τον στιγμιαίο καφέ θα είναι ανέπαφο.
Η έλλειψη υγρασίας τον
βοηθάει να διατηρηθεί χωρίς να πάθει τίποτα για πολλά χρόνια, αρκεί βέβαια να
τον διατηρείς σωστά.
Αλκοόλ
Τα ποτά όπως το ουίσκι,
το τζιν ή η βότκα αν διατηρηθούν σε δροσερό και στεγνό μέρος θα ζήσουν για
πάντα- μέχρι να τα καταναλώσεις σε κάποιο πάρτι τουλάχιστον.
Όσπρια
Μεγάλη αδικία να χαλάνε
τα αυγά και το κρέας και να μένει ανέπαφο το μπιζέλι, το ξέρω αλλά τι να
κάνουμε έτσι είναι η ζωή- άδικη.
Οι φακές και τα
μαυρομάτικα θα σε περιμένουν με ανυπομονησία στο ντουλάπι μέχρι να πάρεις την
απόφαση να τα φας. Δεν τη γλιτώνεις.
Ρύζι
Λευκό, άγριο, μπαζμάτι
δεν έχει σημασία. Το ρύζι διατηρείται για χρόνια, μην κοιτάς την ημερομηνία
λήξης στα πακέτα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το έχεις σε ένα βάζο/
τάπερ που κλείνει πολύ καλά ώστε να μην μπουν μέσα ζουζούννια.
Το καστανό ρύζι πάντως
χαλάει, εξαιτίας των φυσικών ελαίων που έχει για αυτό καλό είναι να μην το
ξεχάσεις στο βάθος του ντουλαπιού.
Αλάτι
Θυμάσαι τον περιοδικό
πίνακα των χημικών στοιχείων; Όχι ούτε εγώ, αλλά με ένα γρήγορο google search
θα θυμηθείς ότι όντας φυσικό ορυκτό έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη
φρεσκάδα του πολλά χρόνια.
Ζάχαρη
Η αγαπημένη μας ζάχαρη
είναι επίσης αθάνατη σε όλες τις μορφές, λευκή, καστανή, άχνη δεν έχει σημασία
καθώς το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την δημιουργία βακτηρίων την κάνει
Χαϊλάντερ, όπως το λευκό ξύδι.
Μέλι
Αν διατηρείς το μέλι σε
ένα καλά κλεισμένο βάζο δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, καθώς περιέχει ένα
ένζυμο που αποτρέπει τη δημιουργία βακτηρίων. Το μόνο που μπορεί να πάθει είναι
να κρυσταλλώσει, κάτι που διορθώνεται εύκολα μόλις το ζεστάνεις σε ένα μπεν
μαρί.
0 Σχόλια