Νέο σύστημα διδασκαλίας και εξέτασης!

Νέο σύστημα διδασκαλίας και εξέτασης!




Νέο σύστημα διδασκαλίας και εξέτασης
    που προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα

Τεκμηριωμένες απαντήσεις πάνω σε ερωτήματα που αφορούν στην Γ’ τάξη του Λυκείου, δεδομένου ότι εφαρμόζεται πρώτη χρονιά το νέο σύστημα διδασκαλίας και εξέτασης δόθηκαν χθες κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργανώθηκε με αποδέκτες τους Τρικαλινούς φιλολόγους της Β’ και της Γ’ Λυκείου.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ “Απόστολος Γιαννακός” και διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Τρικάλων και τη συντονίστρια κ. Αγγελική Φούντα.

Ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός, φιλόλογος κ. Πανταζής Μητελούδης που προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για την Γ’ τάξη.

Όπως είπε «η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας υπήρξε ζητούμενο για πολλά χρονιά» και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες, επειδή δεν έγιναν πολλές επιμορφώσεις».

Κατά τον κ.  Μητελούδη τόσο το πρόγραμμα σπουδών, όσο και το υλικό αποτελούν συνέχεια των προηγουμένων, απλώς έπρεπε να αλλαχθούν.

«Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται αλλαγές» τόνισε και συνέχισε « κυρίως στη γλώσσα. Πρέπει να δουλεύουμε καινούργια κείμενα που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, κείμενα επίκαιρα, κείμενα που υπάρχουν στο διαδίκτυο».

Ως γνωστόν, από το σχολικό έτος 2020-2021  Α ́ Τάξη και η Β ́ Τάξη Γενικού Λυκείου αποτελούν τάξεις αποκλειστικά γενικής παιδείας, στις οποίες εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων γενικής παιδείας τριάντα πέντε (35) συνολικά ωρών εβδομαδιαίως για τα ημερήσια και είκοσι πέντε (25) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως για τα εσπερινά.

Αυτό σημαίνει ότι από το σχολικό έτος 2019-2020 θα ισχύσουν τα  εξής: Η Γ ́ Τάξη Γενικού Λυκείου έχει μαθήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού τριάντα δύο (32) συνολι κά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως για τα ημερήσια και είκοσι πέντε (25) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως για τα εσπερινά.

Τα μαθήματα προσανατολισμού χωρίζονται σε τέσσερεις Ομάδες (Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού): Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών, Σπουδών Υγείας και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Το νέο σύστημα θα ισχύσει το 2020, δηλαδή θα το “εγκαινιάσουν” οι  μαθητές που θα φοιτήσουν το νέο σχολικό έτος στη  Γ Λυκείου και τα ΑΕΙ για  το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα δεχθούν πρωτοετείς φοιτητές με το νέο σύστημα.

Οι απόφοιτοι εσπερινού ΓΕ.Λ. εισάγονται, κατά το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από το σχολικό έτος αποφοίτησης, σε ποσοστό θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων, το οποίο ορίζεται με απόφαση του υπουργού

   
Πηγή: proinoslogosnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια